ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Πάνκεϊκ και κοκτέιλ από σύκα εποχής

Εκμεταλλευόμαστε τα φρούτα εποχής, όπως τα ολόφρεσκα σύκα και δημιουργούμε συνταγές για νόστιμα brunch. Μία εξαιρετική συνταγή από τον Γιώργο Δημητρακόπουλο, chef de cuisine στην εταιρία Jacques Lafargues Traiteur στη Λιόν.

Pancakes με μαρμελάδα σύκο

20 ΛΕΠΤΑ • ΕΥΚΟΛΟ

Υλικά (για 2 άτομα)

150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. αλάτι
1 ½ κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 αυγό
150 ml γάλα φρέσκο
2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο + επιπλέον για το τηγάνι
3 κ.σ. μαρμελάδα σύκο + επιπλέον για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη ζάχαρη άχνη και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Χτυπάμε σε άλλο μπολ το αυγό με το γάλα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τη μαρμελάδα.

Ρίχνουμε το μείγμα του γάλακτος στο μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αλείφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε 1½ κουταλιά της σούπας από το μείγμα και το απλώνουμε λίγο στο τηγάνι με το κουτάλι. Μόλις το pancake αρχίζει να φουσκώνει, το αναποδογυρίζουμε και το ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν και οι δύο πλευρές.

Σερβίρουμε με φρέσκα σύκα ή και άλλα φρούτα της αρεσκείας μας και μαρμελάδα σύκο ή μέλι ή ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή μας!

Αφρώδες κοκτέιλ σύκο - βανίλια

5 ΛΕΠΤΑ • ΕΥΚΟΛΟ

Υλικά για ένα κοκτέιλ

1 σύκο
2 σταγόνες υγρή βανίλια
1/2 μέτριο λεμόνι, τον χυμό
45 ml βότκα
2 κ.γ. σιρόπι μελιού*
ροζέ αφρώδες κρασί
κλωνάρια θυμάρι, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε σέικερ ρίχνουμε το σύκο χωρίς τη φλούδα, τη βανίλια και τον χυμό λεμονιού και χτυπάμε απαλά με το ειδικό γουδοχέρι να σπάσει το σύκο.

Προσθέτουμε τη βότκα, το σιρόπι μελιού και πάγο, κλείνουμε και χτυπάμε δυνατά μέχρι το σέικερ να παγώσει εξωτερικά.

Σουρώνουμε σε ποτήρι, ρίχνουμε πάγο και συπληρώνουμε με αφρώδες κρασί. Διακοσμούμε
με κλωνάρια θυμάρι και σερβίρουμε.

* Σιρόπι μελιού φτιάχνουμε ζεσταίνοντας ελαφρά σε ένα μπρίκι ή κατσαρολάκι (για μεγαλύτερη ποσότητα) ίση ποσότητα νερού και μελιού, προσθέτοντας μερικές σταγόνες λεμονιού και ανακατεύοντας να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Φωτογραφία: JONATHAN GREGSON

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.