ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παύλος Πολάκης: Η στιγμή που κάνει το εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊό

Ο Παύλος Πολάκης μετά... από μελέτη εμβολιάστηκε στα Χανιά με το σκεύασμα της Pfizer ενάντια στον κορωνοϊό, γνωστοποιώντας μάλιστα και την κίνησή του στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, με SMS όπως ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλυψε.

«Δεν είμαι αντιεμβολιαστής... Το έκανα αφού το μελέτησα. Τώρα θα έχω ανοσία τους επομενους μήνες που θα είναι η όξυνση». αναφέρει μεταξύ άλλων ο Παύλος Πολάκης και επαναλαμβάνει τον ισχυρισμό ότι το εμβόλιο της Pfizer του προσφέρει μια κάλυψη της ταξης του 43% από βαρειά νόσηση!

Τέσσερις μήνες λοιπόν μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας για την δυνατότητα εμβολιασμού της ηλικιακής κατηγορίας στην οποία ανήκει, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας δημοσιοποίησε φωτογραφία από το εμβολιαστικό κέντρο, επιχείρησε να αναδείξει τους λόγους της «προσωπικής του επιλογής» και θέλησε να υπογραμμίσει σε όλους τους τόνους πως δεν επρόκειτο για «αποτέλεσμα πίεσης ή εκβιασμών»- δηλαδή δήλωσε εμμέσως πλην σαφώς ότι δεν επηρεάστηκε από τα «πυρά» στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία εξέφραζαν την δυσφορία τους στην ηγεσία για το «θολό» μήνυμα που εκπέμπει το κόμμα τους για την ανάγκη εμβολιασμού, μέσω και της στάσης, του μη εμβολιασμένου μέχρι χθες βουλευτή της Κουμουνδούρου.

Δείτε βίντεο από τον εμβολιασμό του:

Στην σχετική ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Πολάκης ισχυρίζεται καταρχάς ότι έκανε το εμβόλιο γιατί:

-Είμαι στα 56-57 με κάποια προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια .

-Είμαι ενεργός γιατρός και είμαστε μπροστά σε τέταρτο κύμα τους επόμενους μήνες.

-Κάνοντάς το, τώρα, θα έχω ανοσία τους επόμενους μήνες που θα είναι η όξυνση (δυστυχώς πολλοί συνάδελφοι έχουν όπως φαίνεται από τις εξετάσεις αντισωμάτων που κάνουν ,μηδενική προστασία μετά από 6-8 μήνες)

-Έκανα αυτό που φαίνεται να έχει την ψηλότερη προστασία από βαριά νόσηση για την παραλλαγή δέλτα που τώρα είναι κυρίαρχη (Το Pfizer δηλαδή που προσφέρει μια κάλυψη της τάξης του 43% όπως φαίνεται από επιστημονικές ανακοινώσεις στο Ισραήλ στην Αγγλία και αλλού )

Με την δήλωσή του υποστηρίζει ακόμη ότι εμβολιάστηκε, αφού μελέτησε όλα τα δεδομένα, ότι αδίκως δεχόταν επιθέσεις με την κατηγορία ότι είναι αντιεμβολιαστής- «δέχομαι επιθέσεις γιατί ασκώ οξύτατη κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης και στον τρόπο που αντιμετωπίζει την πανδημία με τους 14.000 νεκρούς, τους 9.000 εκτός ΜΕΘ, με τη μη ενίσχυση του ΕΣΥ ,την απουσία τεστ και πρωτοβάθμιας ,τα ΜΗ μέτρα σε μέσα μαζικής μεταφοράς και εργασιακούς χώρους ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ τη ΜΗ ΧΡΗΣΗ των Μονοκλωνικών αντισωμάτων που θα έσωναν τις μισές ζωές από αυτές που χάσαμε!!»

Ο ενεργός γιατρός κ. Πολάκης -για τον οποίο ισχύουν όσα ισχύουν και για τους άλλους συνάδελφους του σχετικά με τον εμβολιασμό- επιμένει ότι ουδέποτε ισχυρίστηκε ότι δεν θα κάνει το εμβόλιο, ενώ προσπαθώντας να απαντήσει στους επικριτές (και εντός του κόμματός του) καταλήγει λέγοντας: «Ισχυρίστηκα ότι οι μεταλλάξεις μειώνουν την αποτελεσματικότητα του και ότι το εμβόλιο από μόνο του δεν είναι αρκετό για να αντιμετωπίσουμε την υγειονομική κρίση. Ισχυρισμοί που αποδεικνύονται αληθινοί, με την εξέλιξη της πανδημίας παγκοσμίως και στη χώρα μας!

Υπερασπίστηκα και υπερασπίζομαι σθεναρά την άποψη ότι μαζί με τα εμβόλια πρέπει να δώσουμε έμφαση στο φάρμακο, πρέπει να δώσουμε έμφαση στην πρωτοβάθμια φροντίδα, πρέπει να δώσουμε έμφαση στην ενίσχυση του ΕΣΥ , που η κυβέρνηση δεν κάνει γιατί δεν θέλει!

Αντίθετα με πρόσχημα την πανδημία και τον εμβολιασμό ανοίγει τις πόρτες των νοσοκομείων στα τρωκτικά του ιδιωτικού τομέα

Ισχυρίστηκα επίσης ότι η αναστολή εργασίας είναι μέτρο απαράδεκτο- φασιστικό και ελεεινό, που εξοντώνει τους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας και αποδυναμώνει τα νοσοκομεία της χώρας (και ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό διαφωνεί οριζοντίως και καθέτως).

ΤΩΡΑ, χωρίς τον κίνδυνο της σπέκουλας των πολιτικών αντιπάλων, είναι πως θα υπερασπίζομαι με μεγαλύτερο πάθος αυτές τις απόψεις.

…..Γιατί η αλήθεια θα φανεί…..όσα λεφτά και αν ρίξετε για να πετάνε λάσπη τα ΜΜΕ σας….»

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη στο Facebook:

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Άπλυτο αναρχοκουμούνι ο γιός σαν τον πατέρα τπυ.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.