ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Σαρδέλες μαριναρισμένες σε κρύα σος ντομάτας, με ελιές και λαχανικά

Ένας μεζές τόσο απλός και γρήγορος όσο και νόστιμος! Ό,τι πρέπει για τσίπουρο. Μία εξαιρετική συνταγή από τον Γιώργο Δημητρακόπουλο, chef de cuisine στην εταιρία Jacques Lafargues Traiteur στη Λιόν.

35 ΛΕΠΤΑ • ΕΥΚΟΛΟ

Υλικά (για 4 άτομα)

-20 σαρδέλες καθαρισμένες, ανοιγμένες στα δύο
-2 μέτριες ντομάτες
-15 ελιές χωρίς κουκούτσι
-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
-1 πιπεριά πράσινη, 1 πιπεριά κόκκινη
-10 φύλλα βασιλικού
-20 γρ. σπόρους κολοκύθας
-100 ml έ.π. ελαιόλαδο
-30 ml ξίδι μπαλσάμικο
-1/2 κ.γ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
-1/2 κ.γ. μαραθόσπορους
-αλάτι, μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Για τις σαρδέλες: Τοποθετούμε τις σαρδέλες (μόνο τη σάρκα, χωρίς τα κεφαλάκια και τα κόκαλα) σε ένα ξύλο κοπής και με τη βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού τις ανοίγουμε στα δύο, σε σχήμα πεταλούδας. Τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα μία-μία με το δέρμα προς τα κάτω. Τις κρατάμε στο ψυγείο.

Για τη σος: Πλένουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές, καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και κατόπιν τα κόβουμε σε μικρούς κύβους. Κόβουμε τις ελιές σε ροδέλες και τα τοποθετούμε όλα σε ένα μπολ.

Ψιλοκόβουμε τα φύλλα βασιλικού και τα προσθέτουμε μέσα στο μείγμα μαζί με τους σπόρους κολοκύθας, το ελαιόλαδο, τους μαραθόσπορους, το μπαλσάμικο και το ψιλοκομμένο σκόρδο – το ξίδι είναι αυτό που θα ψήσει και θα μαρινάρει τις σαρδέλες μας. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με την προτίμησή μας και φυλάσσουμε στο ψυγείο.

Μαρινάρουμε τις σαρδέλες με τη σος για 10΄ και σερβίρουμε.

STYLING ELENA JEFFREY
FOOD STYLING Μ. ΓΈΩΡΓΙΑΔΗΣ
ΦΩΤΌΓΡΑΦΙΈΣ STUDIO M

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.