ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός

Σερβία: Καλπάζει ο κορωνοϊός με περισσότερα από 5.000 ημερήσια κρούσματα

Δραματική αύξηση των νέων κρουσμάτων κορονοϊού καταγράφεται στη Σερβία όπου το τελευταίο 24ωρο απεβίωσαν 23 ασθενείς ενώ βρέθηκαν θετικοί στο ιό 5.069 άνθρωποι.

Συγκριτικά με το προηγούμενη ημέρα πρόκειται για 1.000 κρούσματα περισσότερα. Το ποσοστό των θετικών ημερήσιων κρουσμάτων σε σχέση με τον αριθμό των μοριακών τεστ που πραγματοποιήθηκαν έφτασε το 25%. Η εκτίμηση των ειδικών είναι ότι η αύξηση αυτή οφείλεται στην κυριαρχία του στελέχους "Δέλτα" που έχει υψηλή μεταδοτικότητα στον γενικό πληθυσμό. Ευνοϊκά για την μετάδοση του ιού λειτουργεί και το γεγονός ότι το 50% των ενήλικων πολιτών δεν έχει εμβολιαστεί ενώ παρατηρείται πλήρης απουσία των μέτρων προστασίας.

Στα νοσοκομεία για τον κορονοϊό νοσηλεύονται 1.701 ασθενείς εκ των οποίων οι 121 είναι διασωληνωμένοι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας κανένας από τους ασθενείς που παρουσιάζουν βαριά κλινική εικόνα δεν ήταν εμβολιασμένος. Την ερχόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση θα εξετάσει τη λήψη μέτρων για να ανακοπεί η επέλαση του ιού. Τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό και οι νοσοκομειακές μονάδες που δημιουργήθηκαν από την εκδήλωση της πανδημίας για την ώρα καλύπτουν τις ανάγκες ωστόσο εκτιμάται ότι αν συνεχίσουν να αυξάνονται και τις επόμενες ημέρες τα νέα κρούσματα με τους σημερινούς ρυθμούς θα υπάρξει ανάγκη να χρησιμοποιηθούν και δομές νοσοκομείων άλλων ειδικοτήτων. Στη Σερβία από τον περασμένο Οκτώβριο μέχρι σήμερα κατασκευάστηκαν τρία νέα Covid νοσοκομεία, στο Βελιγράδι, το Κρούσεβατς και το Νόβισαντ που διαθέτουν 2200 κλίνες εκ των οποίων οι μισές είναι εντατικής θεραπείας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.