ΕΛΛΑΔΑ

Επισπεύδει όντως τις διαδικασίες η Φώφη

Σκληρή αντιπολίτευση και …Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο

Το είπε και το έκανε η Φώφη Γεννηματά, που αποφασισμένη να επισπεύσει τις διαδικασίες για την εσωκομματική εκλογική αναμέτρηση με στόχο την ανάδειξη ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής, δεν περίμενε καν το πέρας της επίσκεψής της στη ΔΕΘ, όπως αρχικά είχε λεχθεί.

Για του λόγου το αληθές, σε μία πρώτη συνάντησή της η ΕΔΕΚΑΠ (σ.σ. το όργανο που φέρει την ευθύνη για τις εκλογές) που συνεκλήθη την Τρίτη, επιχείρησε να διερευνήσει το κλίμα μεταξύ των υποψηφίων αρχηγών. Αναμένεται μάλιστα να επανασυγκληθεί τις αμέσως επόμενες μέρες, προκειμένου να καταλήξει σε μία πρώτη εκτίμηση για το πότε θα μπορούσε να συγκληθεί η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής, η οποία τυπικά θα καταλήξει και στον ‘οδικό χάρτη’ για τις εσωκομματικές εκλογές. Θα γίνει μάλιστα προσπάθεια σε αυτή τη δεύτερη συνεδρίαση της ΕΔΕΚΑΠ να συμμετέχουν και οι εκπρόσωποι των εταιριών που ενδιαφέρονται να αναλάβουν τις διαδικασίες εκλογής, προκειμένου να εξηγήσουν πόσο περίπου χρόνο χρειάζονται για να φέρουν σε πέρας ένα τέτοιο έργο. Πρόκειται εξάλλου, για μία πολύ σημαντική πληροφορία στην κατεύθυνση του να καταλήξει κανείς στον ακριβή χρόνο τόσο της συνεδρίασης της ΚΠΕ του Κινήματος Αλλαγής, όσο και σε αυτής καθεαυτής της εκλογικής αναμέτρησης.

Στο μεταξύ πάντως, η Φώφη Γεννηματά, θα συνεχίσει στον δρόμο που έχει χαράξει, και πιστοποίησε χθες με την ομιλία της στη ΔΕΘ, αυτόν της σκληρής αντιπολίτευσης στα πεπραγμένα της κυβέρνησης, καθώς εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σε θέση να παίξει τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον ρόλο δηλαδή που του επιφύλαξαν οι πολίτες με την ετυμηγορία τους στις εκλογές του Ιουλίου του 2019. Επιπλέον, θα συνεχίσει να πιέζει στην κατεύθυνση της αξιοποίησης του Ταμείου Ανάκαμψης με στόχο την αποκατάσταση των αδικιών, αλλά και της δημιουργίας νέων ευκαιριών για τους πολίτες και δη για τη νέα γενιά της χώρας. Θα συνεχίσει ακόμα να ζητά θεσμικά αντίβαρα στην αντιμετώπιση της ακρίβειας που μαστίζει και θα συνεχίσει να μαστίζει τους πολίτες το επόμενο διάστημα. Θα εστιάζει συνεχώς στην ανάγκη ενός νέου «Πράσινου Κοινωνικού Συμβολαίου», όπως το ανέπτυξε και χθες από το βήμα του Βελλιδείου στη ΔΕΘ, της ενεργειακής Δημοκρατίας και του ‘χτυπήματος’ στα καρτέλ της ενέργειας και όχι μόνο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.