ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μέχρι τέλος Οκτωβρίου ξεκινά το νέο «Εξοικονομώ»

Σκρέκας: Από τη νέα χρονιά θα μειωθεί και η χρέωση ΑΔΜΗΕ

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας μίλησε, μεταξύ άλλων, για την επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα, το Κοινωνικό Τιμολόγιο, το επίδομα θέρμανσης και το νέο «Εξοικονομώ».

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1, ο κ. Σκρέκας τόνισε πως η επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα θα είναι «για όλους, για όλους τους μετρητές που έχει ένα νοικοκυριό», εκφράζοντας πως αφορά τις καταναλώσεις από τον Σεπτέμβριο μέχρι και τέλος Δεκεμβρίου.

Οπως εξήγησε, θα είναι 30 ευρώ η μεγαβατώρα και αυτό σημαίνει πως για ένα μέσο νοικοκυριό που έχει μια μέση κατανάλωση 300 κιλοβατώρες τον μήνα, η επιδότηση το τετράμηνο θα είναι στα 33 ευρώ ενώ προανήγγειλε ότι από τη νέα χρονιά θα μειωθεί και η χρέωση ΑΔΜΗΕ.

Επιπλέον, ο κ. Σκρέκας ξεκαθάρισε πως δεν θα καταργηθεί το Κοινωνικό Τιμολόγιο, αντίθετα θα παραμείνει και εφόσον χρειαστεί, θα διευρυνθεί. Για τον σκοπό αυτό, στόχος είναι η εξασφάλιση πόρων από το Ταμείο για την Ενεργειακή Μετάβαση.

Ερωτηθείς για τους ιδιώτες παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, ο κ. Σκρέκας είπε πως η επιδότηση «αφορά όλους τους καταναλωτές και όλους τους παρόχους». Αλλωστε, για αυτόν τον λόγο, έγινε και η σύσκεψη πρόσφατα, κατά την οποία ζητήθηκε «ένα μεγάλο τμήμα της εκτιμώμενης ανατίμησης να αντισταθμιστεί».
«Αυξάνουμε κατά 20% το επίδομα θέρμανσης»

Οσο αφορά στο επίδομα θέρμανσης, ο υπουργός δήλωσε πως «αυξάνουμε κατά 20% το επίδομα, αυτό σημαίνει ότι θα αντισταθμίσουμε ένα μεγάλο μέρος της ανατίμησης».

Και ερωτηθείς για τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα, εξήγησε ότι αποτρέπει τη νοθεία στα καύσιμα και πως «όταν μειώνεις έναν φόρο, έχεις μία οριζόντια μείωση σε όλους».
Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το νέο «Εξοικονομώ»;

Τέλος, για το νέο «Εξοικονομώ» είπε πως η πλατφόρμα θα ανοίξει μέχρι το τέλος Οκτωβρίου και θα αφορά 50.000 κατοικίες, για τις οποίες θα υπάρχει ιεράρχηση με κοινωνικά κριτήρια για την ένταξή τους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.