ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Σοκολατένιος χαλβάς

Επειδή η σοκολάτα μάς φτιάχνει τη διάθεση, ο χαλβάς σε αυτή τη νόστιμη συνταγή του Ηλία Μαμαλάκη σερβίρεται σοκολατένιος με αχλάδια ελαφρώς καραμελωμένα.

Υλικά για 1 φόρμα
1 νεροπότηρο ελαιόλαδο
2 νεροπότηρα σιμιγδάλι χοντρό
3 νεροπότηρα ζάχαρη
4 νεροπότηρα νερό
150γρ. αμύγδαλα φιλέ
150γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 φλιτζανάκι του καφέ φρέσκο γάλα
2 μεγάλα αχλάδια ώριμα
3 κουτ. σούπας ζάχαρη

Εκτέλεση
Σε ένα μικρό ανοξείδωτο σκεύος ζεσταίνετε το γάλα χωρίς να πάρει βράση. Ψιλοκόβετε την κουβερτούρα και τη ρίχνετε στο γάλα. Ανακατεύετε και τραβάτε το σκεύος από τη φωτιά και περιμένετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Ανακατεύετε και αφήνετε στην άκρη.
Καθαρίζετε τα αχλάδια και τα κόβετε σε σκελίδες. Τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και τα βάζετε σε ταψάκια και τα ζεσταίνετε στο φούρνο στους 180C για 15 λεπτά περίπου.
Σε ένα σαγανάκι καβουρδίζετε τα αμύγδαλα φιλέ ανακατεύοντας συνέχεια για να μην καούν. Μόλις ροδίσουν τα αποσύρετε από τη φωτιά και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Ετοιμάζετε το χαλβά: Φτιάχνετε ένα σιρόπι με το νερό και τη ζάχαρη και μόλις πάρει βράση το αφήνετε στην άκρη. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και καβουρδίζετε το σιμιγδάλι μέχρι να ροδίσει. Ρίχνετε μέσα το σιρόπι και ανακατεύετε.
Μόλις αρχίσει να σφίγγει βγάζετε το χαλβά και τον βάζετε σε μια μακρόστενη φόρμα. Τον ξεφορμάρετε σε μια μακρόστενη πιατέλα και τον διακοσμείτε γύρω γύρω με τις φέτες του αχλαδιού. Πασπαλίζετε με τα αμύγδαλα φιλέ και τέλος με τη βοήθεια ενός κουταλιού στάζετε πάνω στο χαλβά χοντρές σταγόνες σοκολάτας.

Σερβίρεται με Vinsanto ή παλαιωμένο Μοσχάτο Σάμου.

Φωτογραφίες ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΑΔΑΜΑΚΗ Food styling ANTΩΝΙΑ ΚΑΤΗ

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.