ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Σπαγγέτι με λουκάνικο και λιαστές ντομάτες Τήνου

Μια πολύ νόστιμη και απλή συνταγή με μακαρόνια που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι!

45 ΛΕΠΤΑ | ΕΥΚΟΛΟ

Υλικά (για 6 άτομα)
1 πακέτο σπαγγέτι
300γρ. λουκάνικο Τήνου
4 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
250γρ. ντομάτα κονκασέ
400γρ. ντομάτα φρέσκια, ψιλοκομμένη
250γρ. χυμό ντομάτας
200γρ. λιαστές ντομάτες Τήνου
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
5 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα λουκάνικα σε λεπτές ροδέλες και τις λιαστές σε μικρά μπαστουνάκια.
Τοποθετείτε μια αντικολλητική κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο. Σοτάρετε το λουκάνικο για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και να βγάλει τα αρώματά του και το αποσύρετε από την κατσαρόλα σε ένα μπολ αφήνοντας τα λιπαρά στην κατσαρόλα.
Ξαναβάζετε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε για 2-3 λεπτά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Προσθέτετε την ντομάτα κονκασέ, τη φρέσκια ψιλοκομμένη ντομάτα, το χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Χαμηλώνετε λίγο τη φωτιά και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά.
Προσθέτετε τέλος τις λιαστές ντομάτες μαζί με το σοταρισμένο λουκάνικο και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά ώσπου να δέσει η σάλτσα. Όταν η σάλτσα ντομάτας είναι έτοιμη την αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύετε καλά.

Στο μεταξύ, έχετε βράσει τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε στη σάλτσα με τα λουκάνικα. Ανακατεύετε να ενωθούν οι γεύσεις και σερβίρετε.

Συνταγή – Φωτογραφία Αλέξανδρος Παπανδρέου

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.