ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επόμενος σταθμός …εσωκομματικές εκλογές

Στη ΔΕΘ σήμερα η Φώφη

Αποφασισμένη να βάλει τα πράγματα στη θέση τους ανεβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη η Φώφη Γεννηματά, προκειμένου να μιλήσει το βράδυ στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Αποφασισμένη τόσο για να αντιπολιτευθεί με σφοδρότητα την κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και για να ξεκαθαρίσει τα πράγματα στο εσωτερικό του κόμματός της, αφού αμέσως μετά τη ΔΕΘ, ξεκινά και επισήμως η προεκλογική περίοδος για τις εσωκομματικές εκλογές ανάδειξης ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής.
Τον τόνο έδωσε χθες, όταν με συνέντευξή της στην ΕΡΤ 1, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείρισή της στο θέμα της πανδημίας και δη για αυτήν στο άνοιγμα των σχολείων με τον ίδιο τρόπο που άνοιξαν και πέρσι, ενώ οι εμβολιασμοί καθυστερούν. Αντιστοίχως, σφοδρή ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε κατά της κυβέρνησης με αφορμή όσα είπε από το βήμα της ΔΕΘ το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ο πρωθυπουργός, ενώ δε δίστασε να προβλέψει, ‘διαβάζοντας’ ανάμεσα στις γραμμές των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού, ότι οι εκλογές θα έρθουν πιο κοντά. «Δεν είναι δυνατό να βλέπεις μία κυβέρνηση να περνά κάτω από τον πήχη, στις πυρκαγιές, στην ακρίβεια, στην στήριξη της μικρομεσαίας επιχείρησης και της μέσης ελληνικής οικογένειας, στα ζητήματα της πανδημίας. Να βλέπεις ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορεί να επιτελέσει τον θεσμικό της ρόλο- είναι εντελώς ανεπαρκής γι’ αυτό το ρόλο- και δεν έχει να προτείνει έναν άλλο εναλλακτικό δρόμο», είπε, τονίζοντας ότι τούτων δοθέντων «δεν μπορείς να μην σκέφτεσαι ότι πρέπει να είσαι έτοιμος για όλα, να πρωταγωνιστήσεις στις εξελίξεις δείχνοντας έναν εναλλακτικό, προοδευτικό δρόμο που δίνει απαντήσεις και λύσεις».
Σε αυτό το πλαίσιο, η Φώφη Γεννηματά δικαιολόγησε και την απόφασή της για επίσπευση των διαδικασιών για τις εσωκομματικές εκλογές. «Σε καμία περίπτωση ως Πρόεδρος του κόμματος δεν μπορώ να επιτρέψω σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία το κόμμα μας να λιμνάζει στα νερά της εσωστρέφειας. Γι’ αυτό ακριβώς είχα ζητήσει μέχρι τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που θα πάρει τις αποφάσεις για το πρόγραμμα και τις διαδικασίες να μην προτάσσουμε τα εσωκομματικά μας, αλλά να είμαστε δίπλα στον κόσμο. Τουλάχιστον σε ότι με αφορά αυτό έκανα», είπε. Ερωτηθείσα δε, για τον αριθμό των υποψηφίων, αφού θύμισε ότι προς ώρας δεν υπάρχει επισήμως κανένας υποψήφιος, αφού οι επίσημες υποψηφιότητες κατατίθενται μαζί με τις υπογραφές όταν θα έρθει η ώρα, εκτίμησε με νόημα πως το γεγονός ότι εμφανίζονται νέοι υποψήφιοι δείχνει τη δυναμική που έχει αναπτύξει το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ όλο αυτό το διάστημα της δικής της προεδρίας…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.