ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δείτε αναλυτικά

Στις 5 και 12 Δεκεμβρίου οι εκλογές για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

Ομόφωνη εισήγηση στην Κεντρική Επιτροπή , που συνεδριάζει στις 3 Οκτωβρίου για τις αποφάσεις, από την αρμόδια Επιτροπή Δεοντολογίας και τήρησης καταστατικού του κόμματος.

Στις 5 και - εφ' όσον χρειαστεί δεύτερος γύρος - στις 12 Δεκεμβρίου, πρόκειται να πραγματοποιηθεί η ανοικτή εκλογή ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής, μετά από την ομόφωνη εισήγηση στην οποία κατέληξε η αρμόδια κομματική Επιτροπή (ΕΔΕΚΑΠ).

Όπως είναι γνωστό, στην Επιτροπή μετέχουν στελέχη που αναφέρονται εσωκομματικά στην πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ Φώφη Γεννηματά και στον ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη, ενώ δεν συμμετέχουν στελέχη της επιρροής του Ανδρέα Λοβέρδου και του Χάρη Καστανίδη.

Σε κάθε περίπτωση, η εισήγηση της Επιτροπής αναμένεται περάσει με πολύ μεγάλη πλειοψηφία - μιας και όλες οι πλευρές αναγνωρίζουν ότι απαιτείται χρόνος προκειμένου να οργανωθεί η εκλογή με όρους αξιοπιστίας.

Η Κεντρική Επιτροπή θα συνεδριάσει στις 3 Οκτωβρίου, προκειμένου να λάβει τις σχετικές αποφάσεις.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι συλλογές υπογραφών για τους υποψήφιους, ώστε η υποψηφιότητα τους να ειναι έγκυρη. Χρειάζεται να συγκεντρώσουν ο κάθε ένας 5000 υπογραφές , ή το 30% της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, που απαρτίζεται από 270 μέλη. Η καταληκτική ημερομηνία που θα πρέπει να συγκεντρώσουν τις υπογραφές ειναι στις 10 Οκτωβρίου, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται η παράταση 1-2 ημερών αν χρειαστει.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Κυρία και κύριοι διεκδικητές της αρχηγίας του Κινήματος Αλλαγής ,

    Έχετε μπροστά σας έναν αγώνα δρόμου !
    Εμείς της βάσης του κόμματος θα έχουμε την υπομονή να παρακολουθήσουμε τον ανταγωνισμό σας με τους κανόνες όχι του διχασμού αλλά της Άμιλλας μεταξύ σας για το καλό της παράταξης μας.
    Εν τελεί, θα επιλέξουμε για αρχηγό αυτον που νομίζουμε ότι εκφράζει τις δικές μας , (αυτές που προέρχονται από την Βάση μας ιδέες και ελπίδες ) για την Πατρίδα μας .
    Σίγουρα θα παραδειγματιστούμε από την θεάρεστη , προοδευτική ,ανθρώπινη και επιτυχημένη Διακυβέρνηση της περιόδου 2009-2011 υπο τον μεγάλο μας αρχηγό
    Γιώργο Α. Παπανδρέου όπου μπήκαν τα θεμέλια για μια σοσιαλιστική Δημοκρατική άκρως προοδευτική και φίλο περιβαλλοντολογική περίοδο.

    Αυτά ζητάμε και τώρα από την επόμενη διακυβέρνηση , Η τωρινή της ΝΔ όπως και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μας πρόδωσαν και άδικα τα μέλη και οι προηγούμενοι σύντροφοί μας Εγκατέλειψαντο ΠΑΣΟΚ για δεξιά κι αριστερά ταξίδια και ανυπόστατες υποσχέσεις χωρίς εφαρμογή ή συνέπεια . Κανένα όφελος για την χώρα μας από τις φρούδες υποσχέσεις των δυο άκρων .

    Ο Τόσκας μάλιστα ( γυρολόγος πολιτικός και αυτός ) είχε πει για τους πρώην δικούς μας ψηφοφόρους “…..
    Θυμούμαι, το 2014, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ επέλαυνε προς την εξουσία, η αγωνία τους, όπως τη διατύπωναν με αρθρογραφία τους στην κομματική εφημερίδα, ήταν μήπως το κόμμα, λόγω της επαφής του με ένα μαζικό και άγνωστο ακροατήριο, χάσει την ιδεολογική και πολιτική φυσιογνωμία του. Και η ηγεσία του όλου ΣΥΡΙΖΑ απαντούσε πως «δεν θα πάμε εμείς σε αυτούς, αυτοί θα έρθουν σε εμάς», εννοώντας πως η ραγδαία άνοδος του κόμματος δεν θα συνεπαγόταν και ιδεολογικές εκπτώσεις.
    Ελα όμως που τα ΣΚΑΤΩΣΑΝ και πήγαν όχι μόνον εκεί πυ υπήρχαν τα ειδικα συμφέροντα αλλά στην κυριολεξία όπου φθάσει ο άνεμος .

    Γιαυτό λοιπόν κυρία και κύριοι του δικού μου κόμματος και παράταξης δείξτε στους συντρόφους μας που έφυγαν το μεγάλο λάθος τους και με το παράδειγμα σας φέρτε τους πάλι στην παράταξη μας να γίνουμε δυνατοί πάλι ωδτε να μπορούμε να επιβάλουμε ανθρώπινες και δημοκρατικές λύσεις στα προβλήματα μας και όχι να κάνουμε τα ίδια τα προβλήματα αυτά συμμάχους όπως κάνει τώρα το δίπολο ΝΔ α και ΣΥΡΙΖΑ .

    Εχθές νομίζουν ότι τους βρέθηκε και άλλος σύμμαχος!
    Αυτός του σεισμού στην Κρήτη .
    Σας παρακαλώ σεις να είστε διαφορετικοί ,όπως το απαιτούν οι πεποιθήσεις μας οι Σοσιαλοδημοκρατικές !
    Η Κληματικη Αλλαγή. , η πανδημία , οι φωτιές , οι πλημύρες. Και οι σεισμοί , όπως και οι διαθέσεις του γείτονα ηγεμόνα και Πάσα Εργυογαν είναι καταστασεις για ενωμένη ενέργεια ώστε να τις ξεπαιρασουνε και να τραβήξουμε μπροστα .
    Με Σοσιαλισμό και όχι βαρβαρότητα !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.