Neo

Τι σημαίνει στην πράξη η αύξηση του αφορολόγητου στις γονικές παροχές

Τη δική του …εξειδίκευση σε όσα υποσχέθηκε για αύξηση του αφορολόγητου στις γονικές παροχές από τη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, επιχειρεί ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, νομικός στο επάγγελμα, Γιώργος Πεταλωτής.
Δηλώνοντας εξ αρχής υπέρ οποιασδήποτε ρύθμισης που προάγει την ανάπτυξη, την οικονομία και την ευημερία του πολίτη στη δύσκολη αυτή εποχή, από οποιαδήποτε κυβέρνηση, ο πρώην υπουργός εξηγεί τι ακριβώς είναι αυτό που ανακοινώθηκε . Ειδικότερα, σημειώνει ότι αφορά ελάχιστους , κάτι που εξηγεί πως δεν είναι φυσικά κακό, αλλά και πως δεν θα πρέπει να δημιουργούνται εντυπώσεις για μεγάλες ανατροπές και απελευθερώσεις περιουσιών προς τα παιδιά και μάλιστα ανακοινωμένες στη ΔΕΘ. Εξηγεί ακόμα ότι το μέχρι τώρα αφορολόγητο υπολογίζεται ανά γονέα και ανά παιδί, κάτι που σημαίνει στην πράξη ότι διπλασιάζεται το αφορολόγητο, αφού συνήθως στα ακίνητα είναι συγκύριοι και οι δύο γονείς. Για την εξαγγελία του πρωθυπουργού, δε, τονίζει ότι αφορά ακίνητα και όχι δωρεά χρημάτων, καθώς και πως η ωφέλεια και το δήθεν κίνητρο είναι μηδαμινά ιδίως για εύπορους ανθρώπους, ότι η γονική παροχή συνυπολογίζεται στην φορολόγηση της κληρονομιάς και πως στην πράξη, οι μεγάλες περιουσίες συνήθως αποτελούν εταιρικό στοιχείο, ήτοι οι μεταβιβάσεις τους ρυθμίζονται διαφορετικά…

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Υπάρχει ελπίδα πιστεύω εγώ , όταν βλέπω πολιτικούς να παίρνουν θέση υπέρ των συμφερόντων της πλειοψηφίας των λαϊκών τάξεων και για την ανάπτυξη της χώρας και του συνόλου των κατοίκων της .
    Η συναίνεσης των κομμάτων στην Βουλή , όταν μια κυβέρνησης αποφασίζει κάτι σωστό , είναι πολλές φορές αναγκαία .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.