ΕΛΛΑΔΑ

Aπό την ΕΛΕΒΙΤ

Τιμητική διάκριση στον Ηλία Μόσιαλο για τη συνεισφορά του στον χώρο της υγείας

Τον καθηγητή Πολιτικής Υγείας του London School of Economics, Ηλίας Μόσιαλο τιμά απονέμοντάς του ,στο πλαίσιο του «Aristotle Medical Forum» , τον τίτλο του επίτιμου μέλους της , η Ελληνική Εταιρεία Βιοϊατρικής Τεχνολογίας (ΕΛΕΒΙΤ).

Ο τίτλος απονέμεται στον κ. Μόσιαλο για τη συνολική συνεισφορά στον χώρο της πολιτικής της υγείας, των υπηρεσιών φροντίδας υγείας , της δημόσιας υγείας και της καινοτομίας στην υγεία. Πρόκειται για μία τιμητική διάκριση που απονέμει η ΕΛΕΒΙΤ σε εξέχουσες προσωπικότητες, που έχουν συμβάλει στον επιστημονικό χώρο εφαρμογής τεχνολογιών υγείας και συνεπώς στους στόχους και στο έργο της Εταιρείας.

«H συνολική συνεισφορά του καθηγητή Ηλία Μόσιαλου στο χώρο της πολιτικής της υγείας, των υπηρεσιών φροντίδας υγείας και της δημόσιας υγείας είναι πολύπλευρη αλλά και προφανής. Πέρα από τις εγκυρότατες μελέτες του στο χώρο της πολιτικής υγείας, οι παρεμβάσεις του στο δημόσιο διάλογο για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 ήταν και εξακολουθούν να είναι κομβικής σημασίας, τόσο για την καθοδήγηση των εθνικών και ευρωπαϊκών προσπαθειών και πόρων, όσο και για την έγκαιρη, έγκυρη και αποτελεσματική ενημέρωση του κοινού για τις πραγματικές συνθήκες, τον κίνδυνο και τις δυνατότητες αντιμετώπισης της πανδημίας. Αν μπορεί η Ελληνική Εταιρεία Βιοϊατρικής Τεχνολογίας να ξεχωρίσει ένα στοιχείο από την προσφορά του καθηγητή κ. Μόσιαλου κατά τη περίοδο της πανδημίας, αυτό οφείλει να είναι οι παρεμβάσεις του στο δημόσιο διάλογο για την ανάπτυξη και διάθεση των εμβολίων και στον προγραμματισμό του καθολικού εμβολιασμού για τον Sars-Cov-2» ανέφερε ο καθηγητής Ιατρικής Φυσικής και Πληροφορικής στην Ιατρική Εκπαίδευση του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ και Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, Παναγιώτης Μπαμίδης.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Μόσιαλος συμμετείχε ενεργά με εξαιρετικές ομιλίες και παρεμβάσεις τόσο στους κύκλους διαδικτυακών σεμιναρίων (webinars) της ΕΛΕΒΙΤ όσο και στο Aristotle Medical Forum (AMF) που συνδιοργανώνεται φέτος μαζί με το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Βιοϊατρικής Τεχνολογίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.