ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την πρόταση του ΚΙΝΑΛ για ένα αναπτυξιακό άλμα στη δυτική Θεσσαλονίκη παρουσίασε η Φ. Γεννηματά

Την πρόταση του ΚΙΝΑΛ για μία πράσινη ανάπτυξη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και ένα αναπτυξιακό άλμα, ιδιαίτερα στις δυτικές υποβαθμισμένες περιοχές, κατέθεσε πρόεδρος του κινήματος, Φώφη Γεννηματά, στη διάρκεια συνάντησης που είχε με δημάρχους της δυτικής Θεσσαλονίκης στο δημαρχείο Κορδελιού Ευόσμου.

«Η Νέα Αλλαγή μπορεί να γίνει πράξη και στη Θεσσαλονίκη, για αυτό καταθέσαμε πριν από δύο μήνες ολοκληρωμένη πρόταση, για μία πράσινη ανάπλαση στο πολύπαθο κέντρο της πόλης, αλλά και ένα αναπτυξιακό άλμα, ιδιαίτερα στις δυτικές υποβαθμισμένες περιοχές», δήλωσε η κ. Γεννηματά.

«Αυτό μπορούμε σίγουρα να το πετύχουμε, αξιοποιώντας τη Διεθνή Έκθεση, που μπορεί ο ψηφιακός της εγκέφαλος και το πολιτικό και οικονομικό forum να μείνουν στο κέντρο, αλλά το σώμα της να μεταφερθεί δυτικά, δίνοντας τη δυνατότητα ανάπτυξης και σε αυτές τις περιοχές που το έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη», είπε, αναλύοντας την πρόταση του ΚΙΝΑΛ και πρόσθεσε: «Είναι πολύ σημαντικό να προχωρήσουν οι αστικές αναπλάσεις στην περιοχή, αλλά χρειαζόμαστε και ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το παιδιατρικό νοσοκομείο, ώστε όχι μόνο να ολοκληρωθεί το συντομότερο, αλλά κυρίως να είναι εύκολα προσβάσιμο από τους γύρω δήμους. Και, άρα, πρέπει να τρέξουμε γρήγορα όλα τα έργα που χρειάζονται για να μπορεί να επιτευχθεί αυτό. Εμείς δεν χωρίζουμε τους κατοίκους σε πρώτης και δεύτερης κατηγορίας, όπως, δυστυχώς, κάνει ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του, που στη σκιά της πανδημίας φτιάχνει μία Ελλάδα για λίγους».

Το θέμα είναι ακριβώς η αναβάθμιση της δυτικής πλευράς των υποβαθμισμένων δήμων, σημείωσε. «Έχουν χιλιάδες ανθρώπους, έχουν πάρα πολλούς νέους και πρέπει να δούμε πώς θα αναβαθμιστεί η ζωή τους. Δεν μπορούν να ζουν σε αυτές τις συνθήκες, στη μιζέρια, στη φτώχεια, μόνο με επιδοματικές πολιτικές που τους κρατούν σε αυτή την κατάσταση και δεν τους δίνουν τη δυνατότητα να έχουν ίσες ευκαιρίες να αλλάξουν την ποιότητα της ζωής τους», παρατήρησε.

Στη συνάντηση πήραν μέρος οι δήμαρχοι Κορδελιού- Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, Δέλτα, Γιάννης Ιωαννίδης, Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος, Αμπελοκήπων- Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, οι οποίοι ενημέρωσαν την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ για την πρωτοβουλία που έχουν αναλάβει γύρω από αυτό το θέμα.

Νωρίτερα, η κ. Γεννηματά είχε συνάντηση με τον μητροπολίτη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως, Βαρνάβα, για το ίδιο ζήτημα.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το θέμα των εμβολιασμών, η κ. Γεννηματά τόνισε ότι «η κυβέρνηση απέτυχε» και είπε χαρακτηριστικά: «Η θέση του Κινήματος Αλλαγής είναι ξεκάθαρη. Εμείς δεν ψαρεύουμε σε θολά νερά. Έχουμε κάνει καμπάνια του κόμματος μας για τους εμβολιασμούς. Δυστυχώς, η κυβέρνηση απέτυχε. Έχουμε από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμένων στην Ευρώπη και αυτό θα μας δημιουργήσει σίγουρα προβλήματα τώρα με το άνοιγμα των σχολείων, αλλά και το φθινόπωρο που είναι ήδη εδώ».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.