ΕΛΛΑΔΑ

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη

Βέροια: Ένα υπαίθριο αναγνωστήριο...σε συνθήκες πανδημίας

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας πρωτοπορεί για ακόμη μία φορά και μετατρέπει τον εξωτερικό, ακάλυπτο χώρο της σε υπαίθριο αναγνωστήριο και πολυχώρο. Με αυτόν τον τρόπο η διοίκηση της Βιβλιοθήκης αποφάσισε να ανταποκριθεί στις νέες συνθήκες που διαμόρφωσε η πανδημία και οι οποίες περιορίζουν σημαντικά την παρουσία κόσμου σε κλειστούς χώρους.

Στον νέο αυτό χώρο παρέχονται στους επισκέπτες ψηφιακές και διά ζώσης υπηρεσίες, καθώς μπορούν να χρησιμοποιούν το ασύρματο δίκτυο της βιβλιοθήκης για δωρεάν και γρήγορη πρόσβαση στο διαδίκτυο, να έχουν πρόσβαση στις βάσεις δεδομένων και να παρακολουθούν μαθήματα και εργαστήρια στην ασφάλεια ενός υπαίθριου αναγνωστηρίου.

«Τα υπαίθρια αναγνωστήρια είναι μία νέα τάση σε αρκετές χώρες, οπότε με τα λίγα μέσα που είχαμε, θέλαμε να κάνουμε κάτι ώστε να διευκολύνουμε αυτούς που θέλουν να βρουν ένα ήσυχο και ασφαλές μέρος», δήλωσε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Ασπασία Τασιοπούλου, υπεύθυνη επικοινωνίας της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας.

Ο χώρος -όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν- θα μπορεί να χρησιμοποιείται και για προβολές, μικρές μουσικές εκδηλώσεις, καθώς και συζητήσεις με δημιουργούς. Ήδη, έχει προγραμματιστεί για σήμερα, Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου, μια εκδήλωση στο πλαίσιο των Δράσεων Τεχνολογίας, από το Veria Tech Lab, η οποία έχει στόχο να ενισχύσει την ενασχόληση των κοριτσιών με την εκπαιδευτική ρομποτική. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα υβριδικών εργαστηρίων που απευθύνεται μόνο σε κορίτσια, ηλικίας από 6 έως 15 ετών. Τα μέλη της Βιβλιοθήκης έχουν τη δυνατότητα να δανειστούν εξοπλισμό ρομποτικής για μία εβδομάδα και συγχρόνως να συμμετάσχουν σε ένα εργαστήριο γνωριμίας με τον εξοπλισμό αυτό και καθοδήγησης για τη σωστή και αποτελεσματική χρήση τους.

Επίσης, ο χώρος θα φιλοξενεί δράσεις για παιδιά και θα αποτελεί μία φυσική συνέχεια των «Μαγικών Κουτιών», που βρίσκονται στο ισόγειο της βιβλιοθήκης και εξακολουθούν να συνιστούν πηγή έμπνευσης για παιδιά και γονείς. Κανονικά και τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις και με υποχρεωτική τη χρήση μάσκας λειτουργούν και όλα τα υπόλοιπα αναγνωστήρια και οι υπολογιστές του κοινού.

Το ωράριο λειτουργίας έχει ως εξής: Δευτέρα και Τετάρτη 08.00 - 20.00. Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 08.00-15.00.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο: http://www.libver.gr.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.