ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον απόηχο των εξαγγελιών Μητσοτάκη και ενόψει της εμφάνισης Τσίπρα

Ξεκίνησε η «μονομαχία» της ΔΕΘ

Μπορεί να απομένουν ακόμη 4 ημέρες έως ότου ανέβει στο βήμα του Βελλίδειου συνεδριακού κέντρου ο Αλέξης Τσίπρας, ωστόσο η άτυπη «μονομαχία» μεταξύ των δύο βασικών αντιπάλων στο πολιτικό σκηνικό έχει ήδη αρχίσει.

Επί της ουσίας, το πρώτο επεισόδιο αυτής της μάχης αφορά στο «ταμείο» από την εμφάνιση και τις εξαγγελίες Μητσοτάκη στην Θεσσαλονίκη το περασμένο σαββατοκύριακο: με άλλα λόγια, η μεν κυβέρνηση επιχειρεί να πείσει ότι το λεγόμενο «καλάθι του πρωθυπουργού» ήταν γεμάτο και, κυρίως, πως η κυβέρνηση στέκεται στο πλευρό της πληγείσης, από την πανδημία και της εξ αυτής οικονομική δυσπραγία, μεσαίας τάξης. Στον αντίποδα, πριν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεδιπλώσει τις δικές του προτάσεις το προσεχές σαββατοκύριακο και πριν παρουσιάσει το εναλλακτικό αφήγημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η Κουμουνδούρου έχει αποδυθεί σε έναν αγώνα αποδόμησης των ανακοινώσεων Μητσοτάκη, με στόχο να δείξει ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση και διάθεση να βοηθήσει την κοινωνία.

Πλήγματα

Στο πλαίσιο αυτό, όλα τα κεντρικά στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έσπευσαν χθες να αποδομήσουν τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη, με πηγές της Κουμουνδούρου, μάλιστα, να επισημαίνουν ότι από τα 3,443 δισεκατομμύρια ευρώ που υπολογίζεται το «πακέτο» του πρωθυπουργού, καινούργια μέτρα είναι μόλις… 400 εκατομμύρια. Ταυτοχρόνως, ο πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, έφερε χθες συγκεκριμένα παραδείγματα, ώστε να τεκμηριώσει τον χαρακτηρισμό «απατεωνιά», τον οποίο καταλόγισε στην κυβέρνηση. «Όταν κάποιος ανακοινώνει 3.4 δις μέτρα και τα μισά περιλαμβάνονται στο ήδη ψηφισμένο μεσοπρόθεσμο, το λες και απατεωνιά. Όταν κάποιος λέει ότι μοιράζει δίκαια τον πλούτο, και κάνει τεράστια δώρα σε όσους έχουν ακίνητη περιουσία 800.000 και δεν δίνει τίποτα σε όσους έχουν μέχρι 150.000, το λες και απατεωνιά. Όταν κάποιος λέει ότι οι νέοι και οι νέες είναι προτεραιότητα και τους δίνει το 0.5% των μέτρων (100 ευρώ τον μήνα, για 6 μήνες, σε ελάχιστους), το λες και απατεωνιά. Όταν κάποιος κοροϊδεύει έτσι ανερυθρίαστα τους νέους και τις νέες και τους δίνει 50 gigabytes, μην παραξενευτεί αν τα χρησιμοποιήσουν για να του απαντήσουν κάπως… αθυρόστομα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Ταυτοχρόνως, η Κουμουνδούρου επεδίωξε να καταφέρει δύο ακόμη πλήγματα στην κυβέρνηση: το ένα αφορούσε στην «ανώμαλη προσγείωση» με την επιδότηση για το πρώτο ένσημο, καθώς κατά την χθεσινή εξειδίκευση των ανακοινώσεων Μητσοτάκη, αποκαλύφθηκε ότι η επιδότηση των 1.200 ευρώ για κάθε νέα πρόσληψη (600 για την επιχείρηση και 600 για τον εργαζόμενο) δε θα δίνεται «επί 6 μήνες», όπως επί λέξει είχε πει ο πρωθυπουργός, αλλά… άπαξ: με άλλα λόγια, δεν μιλάμε για 600 ευρώ τον μήνα για κάθε νεοπροσλαμβανόμενο που εισέρχεται για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας, αλλά για… 100 ευρώ τον μήνα για τον πρώτο εξάμηνο του εργασιακού του βίου.
Πέραν αυτού, ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να πλήξει την κυβέρνηση με αφορμή και ένα θέμα που δεν άπτεται των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ: η Κουμουνδούρου χθες, απ’ αφορμή της επίσκεψης Μητσοτάκη στο σεισμόπληκτο Δαμάσι, ανέδειξε πως την ώρα που ο πρωθυπουργός «διαφήμιζε» ότι «το ‘πε και το ‘κανε» για το καινούργιο σχολείο του χωριού, οι κάτοικοι όχι μόνο προετοιμάζονται για να περάσουν τον χειμώνα στα… κοντέινερ του περασμένου Μαρτίου, αλλά ακόμη δεν έχουν πάρει καν τα άτοκα δάνεια που είχαν ανακοινωθεί προ 6 (!) μηνών, ώστε να ξεκινήσουν την επισκευή των χτυπημένων από τον Εγκέλαδο σπιτιών τους…

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. κυριε μπογδη ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΑΤΑΙΟΝΙΑ ΕΣΥ / ΝΤΡ0ΠΗ ΣΟΥ

  2. Απατεωνιά επίσης κ. Τσακαλώτο μου
    είναι το να είσαι Έλληνας της Διασποράς —την οποία εσυ ξέρεις καλύτερα από τον καθένα — και να κλείνεις το στόμα σου όταν αυτή η Διασπορά αποκλείεται στο να συμβάλει στην εκλογή της κυβέρνησης του στην γενέτειρα την δίκη του ή αυτή των γονιών του ….
    Πες μας για την ανάγκη της επιστολικής ψήφου και όχι τις απατεωνιές που σοφίστηκε η Διακυβερνησή σας να περάσετε .
    Συ που μεγάλωσες σε άλλη κουλτούρα πως δεν τολμάς να μιλήσει για τι ήθος στην πολιτική το οποίο μας λείπει ;
    Δεν ντρέπεσαι να κοπιάρεις τον πολιτικά ανίκανο , ανήθικο και αγράμματο αρχηγό σου ;

  3. Όταν προσπαθείς και συνεχίζεις την προσπάθεια με ψέματα και μπαμπεσιές να πάρεις την ψήφο των πρώην μελών και ψηφοφόρων του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος. που τώρα περιέλαβε και αλλά κινήματα πολιτών και μετονομάστηκε σε ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ …..,
    Προβάλλοντας το δικό σου κόμμα σαν ΑΡΙΣΤΕΡΟ την στιγμή που συμπεριέλαβε τον ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ φασίστα Καμμένο κάνοντας τον συνκυβερνήτη και εφαρμωζοντας τα καπιταλ κοντρολς που τα κοπιάρισαν οι ΤΑΛΙΜΠΑΝ στην Καμπουλ προχθές ,
    Τότε Ευκλειδη μου αυτό γιατί παραλείπεις να το πεις ΑΠΑΤΑΙΟΝΙΑ ;

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.