ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Ζελέ από τσάι εσπεριδοειδών με κρέμα αβοκάντο

Μια πρόταση για ορεκτικό ή πρώτο πιάτο με γεύση και εμφάνιση, που ξαφνιάζει ευχάριστα.

1 ώρα + 10 λεπτά n ΕΥΚΟΛΟ

Υλικά (για 6-8 άτομα)

Για το ζελέ τσαγιού:
2 κουτ. σούπας πράσινο τσάι με εσπεριδοειδή ή earl gray
½ λίτρο νερό
6 φύλλα ζελατίνας (10γρ.)
2 πορτοκάλια
1 γκρέιπφρουτ

Για την κρέμα αβοκάντο:

2 αβοκάντο
χυμό από 2 λεμόνια
3 κουτ. σούπας φιστίκια χοντροκομμένα
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 πρέζα πιπέρι καγιέν
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι

Για γαρνίρισμα:

12 γαρίδες βρασμένες, ψιλοκομμένες
3 κουτ. σούπας τυρί κρέμα
3 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
ξύσμα λεμονιού
αλάτι, πιπέρι
2 κουτ. σούπας αλεσμένα ωμά φιστίκια (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Μουσκεύετε τη ζελατίνα σε κρύο νερό για 5 λεπτά. Φτιάχνετε το τσάι και όταν κρυώσει λίγο διαλύετε μέσα τη ζελατίνα στυμμένη.

Καθαρίζετε στο μεταξύ αρκετά βαθειά τα εσπεριδοειδή από τις εξωτερικές φλούδες και την άσπρη μεμβράνη (για τη μεμβράνη, κρατάτε το φρούτο με το ένα χέρι και με το άλλο, με πολύ κοφτερό μαχαίρι, ξεχωρίζετε κόβοντας τις φέτες τους, αποφεύγοντας τη μεμβράνη που τις χωρίζει).

Μοιράζετε τις φέτες σε ποτήρια ή γυάλινα μπολ και ρίχνετε από πάνω το τσάι. Τα βάζετε στο ψυγείο για να πήξει το ζελέ.

Καθαρίζετε τα αβοκάντο και τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ μαζί με το χυμό των λεμονιών, τη μουστάρδα, το καγιέν, τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Αλατίζετε ελαφρά το μίγμα και ανακατεύετε τα φιστίκια.

Όταν πήξει το ζελέ το σκεπάζετε με την κρέμα αβοκάντο και μοιράζετε από πάνω τις ψιλοκομμένες γαρίδες.

Ανακατεύετε το τυρί με την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα λεμονιού και αλατοπιπερώνετε. Βάζετε το μίγμα σε κορνέ και κόβετε από μία ροζέτα πάνω από τις γαρίδες. Πασπαλίζετε με φιστίκια. Διατηρείτε το ζελέ στο ψυγείο, μέχρι να σερβίρετε.

EXTRA TIP

Χρησιμοποιήστε κορνέ για να γεμίσετε ευκολότερα τα ποτήρια με την κρέμα αβοκάντο.

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.