ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Ζελέ κοτόπουλου

Ναι, τρεμουλιάζουν πάνω στα πιάτα, αλλά δίνουν δροσιά και γεύση. Οι Γάλλοι τα ονομάζουν ασπίκ και τα τρώνε χειμώνα καλοκαίρι.

Υλικά

-2 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα, γύρω στα 800γρ.
-3 μεγάλα καρότα
-3 κλαράκια σέλινο
-2 μέτρια κρεμμύδια
-1 φλιτζάνι βρασμένο αρακά
-1 φλιτζανάκι του καφέ κάππαρη
-1 φλιτζάνι αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο
-3 κουτ. σούπας λάδι τρούφας (προαιρετικά)
-3 αβγά σφιχτοβρασμένα, καθαρισμένα
-7 φύλλα ζελατίνας
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Βράζετε το κοτόπουλο σε ένα λίτρο νερό μαζί με τα καρότα, το σέλινο και τα κρεμμύδια. Το αλατίζετε και το πιπερώνετε και βράζετε για 45 λεπτά περίπου μέχρι να βράσει καλά το κοτόπουλο. Βγάζετε το κοτόπουλο, το σέλινο, τα κρεμμύδια και τα καρότα και κόβετε το κοτόπουλο σε φετούλες. Το περιχύνετε με το λάδι τρούφας και το αφήνετε να μαριναριστεί.

Κόβετε τα αβγά στη μέση και σουρώνετε το ζωμό που προέκυψε από το βράσιμο του κοτόπουλου.

Τον βάζετε να ξαναβράσει και μαλακώνετε τα φύλλα της ζελατίνας σε παγωμένο νερό. Μόλις μαλακώσουν τα ρίχνετε μέσα στο ζωμό. Ανακατεύετε για να διαλυθούν καλά. Παίρνετε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ, την επενδύετε με μεμβράνη και τοποθετείτε στον πάτο με το κόψιμο προς τα κάτω τα αβγά. Γύρω από τα αβγά βάζετε τις μικρές ροδελίτσες του καρότου. Ανακατεύετε όλα τα υπόλοιπο υλικά μαζί με τον αρακά και το κοτόπουλο και το ρίχνετε μέσα στη φόρμα μέχρι να γεμίσει. Με προσοχή αδειάζετε το ζωμό με το ζελέ μέχρι να γεμίσει η φόρμα. Τη σκεπάζετε με μια μεμβράνη και τη παγώνετε στο ψυγείο για 6 ώρες. Τη βγάζετε από τη φόρμα, την κόβετε φετούλες και το σερβίρετε.

Συνταγή ΗΛΙΑΣ ΜΑΜΑΛΑΚΗΣ Φωτογραφία – Food styling ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΑΤΗ

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.