ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πισωγύρισμα για Άρη, χαμόγελα για Ελαφρά Ταξιαρχία

Άρης-Απόλλων Σμύρνης: 0-0

Μετά τις δύο σερί νίκες και το «σβήσιμο» του -6, ο φλύαρος Άρης δεν κατάφερε να... τριτώσει το καλό στη Super League 1 καθώς γκέλαρε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» στο 0-0 με τον Απόλλωνα Σμύρνη.

Αυτό που παρουσίασε ο Άρης στο «Κλ. Βικελίδης» ήταν από κακό έως… αποκρουστικό. Μια ομάδα που ήθελε αλλά δεν μπορούσε η οποία πλήρωσε τις απουσίες όλων των δημιουργών της με συνέπεια να μετρήσει ελάχιστες ουσιαστικές φάσεις για γκολ. Ο Απόλλων Σμύρνης έκανε τη δουλειά του, αυτό που προφανώς ήθελε να πετύχει και ουσιαστικά μέσα από τη βελτιωμένη εικόνα που παρουσίασε μεσοαμυντικά πήρε έναν βαθμό που μπορεί να αποδειχθεί χρυσάφι. Μετά το παιχνίδι, αποδοκιμάστηκαν τόσο οι ποδοσφαιριστές όσο και ο Άκης Μάντζιος για την κακοτεχνία που παρουσίασαν οι «κίτρινοι».

Έτσι έπαιξαν…
Για τον Άκη Μάντζιο τα κουκιά ήταν μετρημένα καθώς οι πέντε απουσίες (Μπρούνο Γκάμα, Μπερτόγλιο, Μαντσίνι, Ιτούρμπε, Φαμπιάνο) περιόρισαν τις επιλογές του κι έδωσαν φανέλα βασικού στους Ιζέτ Χαΐροβιτς, Ματέο Γκαρσία στα επιθετικά άκρα αλλά και στον Γιώργο Δεληζήση στο κέντρο της άμυνας. Τα υπόλοιπα… 8/11 ήταν ίδια με την 11αδα που χρησιμοποίησε στο Περιστέρι. Ο Απόλλων Σμύρνης προσάρμοσε το σχήμα του σ’ αυτό (των τριών κεντρικών χαφ) του Άρη με τους Φατιόν, Κάστρο, Σλίβκα στον άξονα, ενώ στην επιθετική τριάδα ήταν οι Ντάουντα, Παμλίδης, Βαν Λα Πάρα.

Ο Καμαρά του δυσκόλεψε τη ζωή
Στα δεδομένα, πριν την έναρξη του αγώνα, ήταν το στοιχείο ότι ο Απόλλων είναι ευάλωτος στην άμυνα, αυτό επιβεβαιώθηκε στο 4ο λεπτό όπου ο Αμπουμπακάρ Καμαρά δεν αξιοποίησε την τρομερή πάσα του Κριστιάν Γκάνεα και στο τετ α τετ με τον Κότσαρη βγήκε νικητής ο τελευταίος. Δύο λεπτά αργότερα, η μπάλα πέρασε ελάχιστα χιλιοστά πάνω από το κεφάλι του Μπαντού Ντιαγέ με φόντο την ανυπεράσπιστη εστία κι έτσι οι φιλοξενούμενοι δεν πλήρωσαν το τίμημα της αδυναμίας τους. Ίσα-ίσα που προϊόντος του παιχνιδιού ισορρόπησαν το παιχνίδι και θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει στο 24’ με το αδύναμο μεν αλλά σε τροχιά στόχου σουτ του Παμλίδη όπου ο Κουέστα έδιωξε με υπερένταση.

Ψάχνοντας τους Ματέο, Ντιαγέ, Χαΐροβιτς
Με τους βασικούς δημιουργούς του να παρακολουθούν το παιχνίδι με πολιτική, ο Άκης Μάντζιος περίμενε κάτι από τους Ματέο Γκαρσία, Μπαντού Ντιαγέ, Ιζέτ Χαΐροβιτς, αλλά πήρε το απόλυτο μηδέν. Στο πρώτο 20πτο, ο Αργεντίνος «χάθηκε» στο στενό pressing του Τουτουαρίμα κι όταν μεταφέρθηκε στον άξονα ή στην αριστερή πλευρά της επίθεσης περισσότερο κατέστρεφε παρά δημιουργούσε. Ο δεύτερος ήταν τσαπατσούλης και ο τρίτος ήταν μια ταχύτητα κάτω από την υπόλοιπη ομάδα, η ταχύτητά του στο τρέξιμο ήταν λες και ήδη κουβαλούσε 90πτο στην πλάτη. Έτσι ο Άρης ήταν ελαχίστως παραγωγικός σε φάσεις, περιορίστηκε στην ανούσια κυκλοφορία της μπάλας κουράζοντας αυτούς που τον έβλεπαν αλλά και τον εαυτό το. Ειδικά στο τελευταίο 10πτο του πρώτου μέρους, ο Απόλλων ήταν πιο απειλητικός στις φάσεις που του ήρθαν μπροστά του στο transition παιχνίδι αλλά και επιπόλαιος στη διαχείρισή τους. Έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ και με τους φίλους του Άρη να αντιδρούν με αποδοκιμασίες για την εικόνα της ομάδας.

Αλλαγή σχεδίου με Άλι
Η κακή εικόνα του πρώτου 10λεπτου στο δεύτερο ημίχρονο σε συνδυασμό με την απογοητευτική εικόνα του Χαΐροβιτς, οδήγησε τον Άκη Μάντζιο στην πρώτη αλλαγή με τον Μοχανάντ Άλι, η είσοδος του οποίου έστειλε τον Καμαρά στη δεξιά πτέρυγα. Η παρουσία του Άλι στο παιχνίδι ήταν εξαιρετικά σύντομη καθώς τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε. Με τον Άρη να παραμένει δυσλειτουργικός και να μην κάνει ούτε φάση (!) ο Μάντζιος ανακάτεψε εκ νέου την τράπουλα βάζοντας τον Λούμορ αριστερό χαφ, τον Δημήτρη Μάνο κρυφό επιθετικό, επαναφέροντας τον Καμαρά στην κορυφή. Το πρώτο σουτ του Άρη στο δεύτερο ημίχρονο καταγράφηκε στο 72ο λεπτό από τον Λούμορ.

Ο Δημήτρης Μάνος έδωσε επιθετικότητα στον Άρη ο οποίος άρχισε να βάζει πίεση στον Απόλλων από το 75ο λεπτό, σημείο όπου ο Λούκας Σάσα σούταρε από πλάγια θέση αλλά η μπάλα κόντραρε και ίσως θα έπρεπε να προσπαθήσει να τελειώσει μόνος του τη φάση του 79ου λεπτού όπου ήταν ανεπιτυχής η απόπειρά του να δώσει πάσα στον Καμαρά.

Ο Απόλλων κράτησε…
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Απόλλων μπήκε ξεκάθαρα για τον βαθμό της ισοπαλίας και με σκοπό να μην δώσει χώρους, να μην δώσει δικαιώματα και να μην φύγει με άδεια χέρια από το «Κλ. Βικελίδης». Οι φιλοξενούμενοι ένιωσαν μεγαλύτερη πίεση στα τελευταία 10-15 λεπτά του αγώνα αλλά κράτησαν μακριά από την περιοχή τους επιθετικούς του Άρη. Η τελευταία μεγάλη φάση για τους «κίτρινους» ήταν στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων όπου μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Δημήτρης Μάνος έκανε το γυριστό σουτ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Τζέγκο, Ντιαγέ (Άρης), Φατιόν, Σλίβκα, Μπρούνο Άλβες (Απόλλων Σμύρνης)

MVP: Μπορεί να διανύει το 39ο έτος της ηλικίας του αλλά ο Μπρούνο Άλβες έχει εμπειρία και ποιότητα, αυτά τα στοιχεία έδειξε και στο παιχνίδι.

Στο ύψος τους: Με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο, η μεσοαμυντική γραμμή του Απόλλωνα έκανε εξαιρετική δουλειά προεξεχόντων των Φατιόν, Σλίβκα.

Ο «αδύναμος κρίκος»: Απογοητευτικός ο Ιζέτ Χαΐροβιτς, χωρίς πρωτοβουλίες ο Ματέο Γκαρσία, ενώ ο Μπαντού Ντιαγέ ήταν επιπόλαιος

Η «γκάφα»: Η… ζεμπεκιά του Μπράμπετς στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων αλλά ο Παπαγεωργίου δεν το εκμεταλλεύτηκε.

Το «στραγάλι»: Κάκιστος στον πειθαρχικό έλεγχο ο Διαμαντόπουλος χάρισε πολλές κίτρινες κάρτες, έχασε φάσεις και για καλή του τύχη δεν του έτυχε η δύσκολη στιγμή.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Απόντων των δημιουργών του ο Άρης παρουσίασε μια ποδοσφαιρική κακοτεχνία, μια ομάδα η οποία δεν έδειξε ξεκάθαρα τι ήθελε να κάνει στο γήπεδο και εξελίχθηκε σε τρομερά δυσλειτουργική. Ο Απόλλων Σμύρνης πήρε αυτό που ήθελε, βασιζόμενος στην συνοχή που είχε στην άμυνα.

Οι συνθέσεις:
ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Μπράμπετς, Δεληζήσης, Γκάνεα, Λούκας Σάσα, Τζέγκο (68’ Λούμορ), Ντιαγέ, Χαΐροβιτς (56’ Άλι, 68’ Μάνος), Ματέο Γκαρσία, Καμαρά.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Τζιανλούκα Φέστα): Κότσαρης, Μπαξεβανίδης, Ντομίνγκες, Μπρούνο Άλβες, Τουτουαρίμα, Φατιόν, Σλίβκα, Κάστρο, Παλμίδης (75’ Μαρτίνεθ), Ντάουντα (82’ Ιωαννίδης), Βαν Λα Πάρα (82’ Παπαγεωργίου).

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.