ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Φτερούγες κοτόπουλου τηγανισμένες σε στιγμιαίο πουρέ

Χρησιμοποιώντας στιγμιαίο πουρέ πατάτας, η κρούστα των φτερούγων γίνεται αδιανόητα τραγανή!

30 ΛΕΠΤΑ • ΕΥΚΟΛΟ

Yλικά (για 2 άτομα)
6 φτερούγες κοτόπουλου, χωρισμένες
στα 2 για να βγουν 12 κομμάτια
λάδι για τηγάνισμα

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ
150 ml ελαφριά σάλτσα σόγιας
150 ml ξίδι από λευκό κρασί

ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΠ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΧΑΛΑΠΕΝΙΟ (JALAPENO)
100 γρ. πιπεριά χαλαπένιο σε πίκλες, καλά
στεγνωμένες
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΟΥΣΤΑ
75 γρ. στιγμιαίο πουρέ πατάτας
75 γρ. λευκό σκληρό αλεύρι

Αναμειγνύουμε τα υλικά της μαρινάδας, βυθίζουμε τις φτερούγες και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για τουλάχιστον 6 ώρες ή κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αυτό θα βοηθήσει το κρέας να παραμείνει απίστευτα ζουμερό.

Εκτέλεση
Πολτοποιούμε τις καυτερές πιπεριές χαλαπένιο σε μορφή πουρέ ή, αν προτιμούμε, τις κόβουμε
σε πολύ μικρά κομματάκια. Αναμειγνύουμε τις πιπεριές μέσα στο γιαούρτι και το αφήνουμε στην άκρη για αργότερα. Σε περίπτωση που περισσέψει, διατηρείται στο ψυγείο περίπου για μία εβδομάδα.
Αναμειγνύουμε τη σκόνη του στιγμαίου πουρέ με το αλεύρι. Στεγνώνουμε τις φτερούγες πολύ
προσεκτικά και τις βάζουμε μέσα στο μείγμα από πουρέ και αλεύρι, μέχρι να καλυφθούν εντελώς.
Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι, τόσο ώστε να φτάνει μέχρι τη μέση και το ζεσταίνουμε στους 180 οC ή μέχρι ένα κυβάκι ψωμιού που θα πετάξουμε μέσα να πάρει καφέ χρώμα μέσα σε 30’’. Με το που θα κάψει το λάδι, τηγανίζουμε τις φτερούγες για 6’. Απομακρύνουμε με μια τσιμπίδα ή τρυπητή κουτάλα, τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και τις κρατάμε ζεστές σε χαμηλή θερμοκρασία φούρνου, μέχρι να τηγανιστούν όλες. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Συνταγή: Max Halley
Φωτογραφία: Mowie Kay

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.