ΕΛΛΑΔΑ

Γ. Βαρουφάκης: Η γιορτή του ΟΧΙ είναι μέρα ανάσας και ανάτασης για τον ελληνικό λαό

«Η 28η Οκτωβρίου, η Γιορτή του ΟΧΙ, είναι μέρα ανάσας και ανάτασης για τον ελληνικό λαό αλλά και για κάθε ευρωπαίο δημοκράτη», τονίζει στο μήνυμά του για την επέτειο του ΟΧΙ, ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο κ. Βαρουφάκης αναφέρει ότι πριν 81 χρόνια δεν έτρεφε αυταπάτες ο ελληνικός λαός όταν βροντοφώναξε ΟΧΙ στον φασισμό που κατέφτασε από τον ευρωπαϊκό Βορρά. Προσθέτει ότι « Αριστεροί, Κεντρώοι και Δεξιοί γνώριζαν καλά ότι οι επίδοξοι κατακτητές είχαν υπεροπλία και, εν τέλει, θα πέρναγαν. Γνώριζαν ότι περιπέτεια δεν ήταν το ΟΧΙ στους κατακτητές και τους ντόπιους αντιπροσώπους τους, όσο ισχυροί κι αν ήταν. Γνώριζαν ότι η χείριστη περιπέτεια θα ήταν η παράδοση χωρίς όρους, το ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ, η συνθηκολόγηση».

Για αυτό, σημειώνει ο κ. Βαρουφάκης στο μήνυμά του «τιμάμε σήμερα τον αγώνα τους, το Αλβανικό Έπος, και την Εθνική Αντίσταση που ακολούθησε την Γερμανική Κατοχή». Με αφορμή την επίσκεψη της Μέρκελ στην Αθήνα, ο Γραμματέας του ΜεΡΑ 25 υπογραμμίζει επίσης ότι: «φέτος, ανήμερα 28ης Οκτωβρίου του 2021, επέλεξε να μας επισκεφτεί λίγο πριν παραδώσει την Καγκελαρία η κα Μέρκελ. Σε πείσμα του πολιτικού προσωπικού της χώρας, που δεν θα χάσει την ευκαιρία να της προσφέρει άλλη μια φορά γη και ύδωρ, ο φιλόξενος λαός μας της εύχεται καλή αφυπηρέτηση αλλά και της θυμίζει πως αυτός ο τόπος δεν προσκυνά αδίστακτους κατακτητές που, δρώντας εκ μέρους της ευρωπαϊκής ολιγαρχίας, μετέτρεψαν την Ευρώπη σε σιδερένιο κλουβί».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.