ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ανάρτησή του στο Twitter

Γιώργος Α. Παπανδρέου για ΟΟΣΑ

Η συμφωνία που επετεύχθη στον ΟΟΣΑ για έναν παγκόσμιο ελάχιστο φορολογικό συντελεστή 15% στις μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες, είναι ένα σημαντικό βήμα ενάντια στο κοινωνικό ντάμπινγκ και τους φορολογικούς παραδείσους.

Μόνο με θεσμικές πρωτοβουλίες και διεθνή συνεργασία θα καταπολεμήσουμε αποτελεσματικά τα φαινόμενα που δημιουργούν αθέμιτο ανταγωνισμό, στερούν τεράστιους πόρους από τους λαούς και αυξάνουν επικίνδυνα τις υφιστάμενες ανισότητες.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. To καθεστώς των «offshore» Ελληνικών και Ευρωπαϊκών εταιρειών καθώς και των παγκόσμιων , δείτε τι κάνουν αυτές πιο κάτω
  https://www.taxlaw.gr/kladoi-dikaiou/forologiko-dikaio/forologisi-offshore-eterion/

  Αυτό , το έχει πολεμήσει από την αρχή της πολιτικής καριέρας και ζωής του ο Γιώργος Ανδρ, Παπανδρέου !
  Υπήρξε ανέκαθεν δίκαιος ´, προοδευτικός σοσιαλιστής, συνεχίζοντας το Παράδειγμα δυο ακόμη γενεών της οικογένειας του σε αυτό το μοτίβο !
  Ίσως και με σθεναρότερη. Απόφαση και και επιμονή.
  Ήταν μάλιστα ένας από τους λόγους που τα ευρωπαϊκά και ενγχωρια κατεστημένα τον πολέμησαν χρησιμοποιώντας ανήθικους και καταστρεπτικούς , για τις δημοκρατίες των χωρών αυτών ,
  Με πολιτικούς σαν το Βενιζέλο, , τον Μπαρόσο και τον κατάδικο σήμερα Σαρκοζί .,
  Οι παρά πάνω δεν ήθελαν ν ´ Ακούσουν για τέτοιες αποφάσεις που θα βοηθούσαν τους λαούς και όχι τα κέρδη των εταιρειωλν .

  Έτσι ι εστραψησαν ενάντια στο Δημοψηφισμα που ζητουσε ο Παπανδρέου για το Μνημόνιο και και τις άλλες αποφάσεις του σαν την φορολογία όλων και έτσι τον ερριξαν με την αισχρή συμπαράσταση των ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ! ΣΑΜΑΡΑ και ΤΣΙΠΡΑ .

  Οι επόμενες κυβερνήσεις φυσικά, επανέφεραν τα πάντα από τα παλιά . και αλλα συνεχόμενα μνημόνια οπως και την ασυλία των ΟΦ ΣΟΡΣ !
  Ναι ! ΔΕν επέτρεψαν το Δημοψήφισμα που ζήταγε ο Παπανδρέου , και έτσι πέρασαν έντεκα (11) ολόκληρα χρόνια με πολιτικές αισχρού κέρδους των τραπεζών και των μεγάλο εταιρειών μέχρι που ηρθαν οι θεομηνίες …

  Τώρα , πως να ισχυριστούν ότι ο Παπανρέου Δεν μας προειδοποίησε , ή ότι δεν αγωνίστηκε για το λαϊκό και ανθρώπινο συμφέρον μας;

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.