ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εθνική Τράπεζα

Η αποτροπή του Brexit; Πώς η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου έχει συμβάλει στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης υπέρ της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Το Ελληνικό Παρατηρητήριο (Hellenic Observatory), London School of Economics, σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα και με την υποστήριξη του Ελληνικού Συλλόγου Αποφοίτων του LSE, διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021, 18:00 – 19:30 (ώρα Ελλάδας), με θέμα «Η αποτροπή του Brexit; Πώς η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου έχει συμβάλει στην διαμόρφωση της κοινής γνώμης υπέρ της Ευρωπαϊκής Ένωσης», με κύρια ομιλήτρια την Sara Hobolt, Κάτοχο της Έδρας Ευρωπαϊκών Θεσμών Sutherland, LSE.

Πώς διαμόρφωσε το Brexit τη δημόσια υποστήριξη προς την Ευρωπαϊκή Ένωση στα λοιπά 27 κράτη μέλη; Έχει λειτουργήσει αποτρεπτικά η αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ή έχει δώσει ώθηση στις ευρωσκεπτικιστικές δυνάμεις σε όλη την ήπειρο; Σε αυτή τη διάλεξη, η Sara Hobolt, Καθηγήτρια στο Τμήμα Πολιτικής του Πανεπιστήμιου του York, θα παρουσιάσει πρωτοφανή στοιχεία έρευνας για το βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο αντίκτυπο που είχε το Brexit στη στάση των πολιτών απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Σοφία Βασιλοπούλου, Καθηγήτρια Πολιτικής Επιστήμης του Πανεμιστημίου του York θα σχολιάσει την έρευνα και τα ευρήματα.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Kevin Featherstone, Διευθυντής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου και Καθηγητής Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών & Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο LSE. O Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδας, Γκίκας Χαρδούβελης, θα απευθύνει καλωσόρισμα.

Η συζήτηση εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει το Ελληνικό Παρατηρητήριο στην Αθήνα με στόχο την προώθηση του διαλόγου σε μείζονος σημασίας ζητήματα της πολιτικής και οικονομικής επικαιρότητας.

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021, 18:00 – 19:30 (ώρα Ελλάδας), 16:00-17:30 (ώρα Μ. Βρετανίας) στην Αγγλική γλώσσα και για την παρακολούθηση θα είναι απαραίτητη η εγγραφή στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://bit.ly/3Bdbgzn

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω Facebook:

https://www.facebook.com/Hellenic.Observatory.LSE

Περισσότερες Πληροφορίες: https://www.lse.ac.uk/Events/2021/10/202110211600/deterrent
Email: [email protected]

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.