ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Η κυβέρνηση αυξάνει τα μέτρα ασφαλείας ενόψει της υιοθέτησης του πράσινου πάσου

Όπως υπογραμμίζει σήμερα ο ιταλικός Τύπος, η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Κύριος στόχος είναι η αποφυγή νέων βίαιων επεισοδίων μετά την παρεκτροπή της διαδήλωσης των αντιεμβολιαστών το περασμένο Σάββατο στην Αιώνια Πόλη.

Ως γνωστόν, το πράσινο πάσο πρόκειται να τεθεί σε ισχύ μεθαύριο, Παρασκευή, και η χρήση του θα είναι υποχρεωτική για την πρόσβαση σε όλους τους χώρους εργασίας.

Την ίδια ημέρα, όμως, στην πλατεία Σάντι Απόσολι της Ρώμης, ανακοινώθηκε ότι θα οργανωθεί κινητοποίηση με στόχο την αμφισβήτηση του μέτρου.

Παράλληλα, στο διαδίκτυο, αναρτήθηκε από αντιεμβολιαστές αφίσα στην οποία ανακοινώνεται «ο θάνατος του Μάριο Ντράγκι» ενώ, παράλληλα, έγινε γνωστό ότι στις 19 Οκτωβρίου θα οργανωθεί «κινητοποίηση, γύρω από το κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι».

Το δε ερχόμενο Σάββατο, 16 του μηνός, τα τρία μεγαλύτερα συνδικάτα της χώρας κάλεσαν όλα τα μέλη τους, αλλά και το σύνολο των πολιτών, να πάρουν μέρος -- πάντα στην Ρώμη-- σε κινητοποίηση υπέρ της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

Πρόκειται, ουσιαστικά, για μια ειρηνική απάντηση στην εισβολή των νεοφασιστών στα κεντρικά γραφεία του συνδικάτου Cgil το περασμένο Σάββατο.

Την ίδια ημέρα, όμως, αναμένονται και νέες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας των αντιεμβολιαστών, με νέα, πιθανή παρείσφρηση νεοφασιστικών στοιχείων.

Λαμβάνοντας υπόψη την κρισιμότητα των επόμενων ημερών, η Ιταλίδα υπουργός Εσωτερικών Λουτσιάνα Λαμορτζέζε συνάντησε σήμερα τους νομάρχες της χώρας υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να αποφευχθεί, πάση θυσία, η κορύφωση της έντασης, να προστατευθούν όλοι οι «ευαίσθητοι στόχοι» και να προληφθούν νέα βίαια επεισόδια.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.