ΕΛΛΑΔΑ

Κλειστά σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες

Κακοκαιρία "Μπάλλος": Ανοιξαν Κηφισός και Παραλιακή

Άνοιξαν η λεωφόρος Κηφισού και η Παραλιακή, λίγο πριν τις 6.30 το πρωί. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες, είχε αποφασιστεί να μείνει κλειστές από τη μία τη νύχτα έως τις 8 το πρωί, για την προστασία των οδηγών

Στην Αττική λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα άρχισε εκ νέου ισχυρή νεροποντή με κεραυνούς και θυελλώδεις ανέμους, όμως τώρα έχει παύσει. Από τις 3 και μετά σημειώνονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε Κρήτη, Πελοπόννησο, Εύβοια, Κυκλάδες, Κεφαλονιά, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Αλεξανδρούπολη, Νευροκόπι.

Σημειώνεται ότι λίγο μετά τις 6 το πρωί άνοιξαν ο Κηφισός και η Παραλιακή, περίπου μίαμιση ώρα νωρίτερα από το προγραμματισμένο άνοιγμα. Η απόφαση ελήφθη καθώς τα φαινόμενα είχαν σταματήσει και θεωρείται ότι το δυσκολότερο κομμάτι που ήταν 3-6 τη νύχτα έχει περάσει.
Λόγω συσσώρευσης υδάτων έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Πειραιώς και στα δύο ρεύματα από το ύψος της οδού Πέτρου Ράλλη έως και το ύψος της οδού Χαμοστέρνας.

Τα προληπτικά μέτρα είναι τα εξής:

-Kλειστές θα είναι οι δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική, εκτός από τις αναγκαίες για τη διαχείριση του φαινομένου και των Υπηρεσιών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
-Ενθαρρύνεται η τηλε-εργασία στην Αττική σε όλο τον ιδιωτικό τομέα. Θα συνεισφέρει πολύ στην αποσυμφόρηση των δρόμων, έτσι ώστε εάν επιδεινωθεί το φαινόμενο, να είμαστε έτοιμοι να δράσουμε άμεσα και αποτελεσματικά.

- Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε Κέρκυρα, Σάμο και Ικαρία, Αττική, Χαλκιδική και Εύβοια.

-Κλειστοί θα παραμείνουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα ΚΔΑΠ και οι δομές ΑμεΑ σε Αττική, Εύβοια, Χαλκιδική, Κέρκυρα, Σάμο και Ικαρία.

-Θα αξιοποιούνται όλα τα αναγκαία μέσα από ιδιωτικές εταιρείες, έτσι ώστε ο ιδιωτικός τομέας να συνδράμει στην αντιμετώπιση των φαινομένων με ειδικά μηχανήματα, τα οποία διαθέτει.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ σήμερα

Το τραμ θα παραμείνει ακινητοποιημένο ως τις 8 το πρωί σήμερα, οπότε και θα επανεξεταστούν οι συνθήκες για την λειτουργία της Γραμμής. Οι Γραμμές 1, 2 και 3 του Μετρό λειτουργούν κανονικά. Κανονικά θα κινηθούν και τα τρόλεϊ και τα λεωφορεία.
Χειρότερο κύμα κακοκαιρίας σήμερα -Ακραία καιρικά φαινόμενα, ακόμη και χιόνια

Πάντως, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού της ΕΜΥ για σήμερα Παρασκευή, ο καιρός αναμένεται να είναι ακόμα χειρότερος, αφού οι προβλέψεις κάνουν λόγο για μεγάλη ένταση των φαινομένων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.