ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ρόλος του Γιώργου Παπανδρέου

Κανονικά στις 5 Δεκεμβρίου οι εκλογές στο ΚινΑλ

Με το βλέμμα στις κάλπες της 5ης Δεκεμβρίου κινούνται τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, που προσπαθούν ακόμα να ξεπεράσουν το σοκ από το άκουσμα των νέων για την κατάσταση της υγείας της Φώφης Γεννηματά. Η ίδια, αναμένεται να βγει τις επόμενες μέρες από το νοσοκομείο, για να επιστρέψει όμως στο σπίτι της και να αντιμετωπίσει με παρρησία μία δύσκολη πραγματικότητα και όχι για να ριχτεί στην μάχη των εκλογών. Θα παραμείνει ωστόσο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής μέχρι την ανάδειξη του διαδόχου της, κάτι που σημαίνει κατά πληροφορίες ότι δεν τίθεται θέμα ‘μεταβατικού προέδρου’.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες, οι τρεις εναπομείναντες υποψήφιοι για την ηγεσία, Νίκος Ανδρουλάκης, Ανδρέας Λοβέρδος και Χάρης Καστανίδης, αλλά και σε συνεννόηση με συνεργάτες της προέδρου, συναποφάσισαν πως δεν συντρέχει λόγος αναβολής των εκλογών. Ως εκ τούτου, δεν αλλάζει κάτι στον σχεδιασμό για στήσιμο της κάλπης στις 5 Δεκεμβρίου. Αυτό που μπορεί να συμβεί, είναι στο μεταξύ να υπάρξει και νέος υποψήφιος. Με τη διορία για την κατάθεση των υπογραφών στήριξης των υποψηφιοτήτων να λήγει τυπικά αύριο τα μεσάνυχτα, στην Χαριλάου Τρικούπη αναζητείται ο υποψήφιος εκείνος που θα μπορούσε να συγκεντρώσει ένα μεγάλο μέρος των οπαδών της Φώφης Γεννηματά. Τα ονόματα που ακούγονται είναι πολλά, με εκείνα του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Παύλου Χρηστίδη, του Γραμματέα της ΚΠΕ Μανώλη Χριστοδουλάκη και του Γραμματέα της ΚΟ Βασίλη Κεγκέρογλου να ξεχωρίζουν εξαιτίας του γεγονότος ότι πρόκειται για εξαιρετικά στενούς συνεργάτες της νυν προέδρου τα τελευταία χρόνια.

Πρόσωπο – κλειδί, πάντως, σε αυτή την υπόθεση θεωρείται ο Γιώργος Παπανδρέου, που από πριν δεχόταν εισηγήσεις να είναι υποψήφιος. Και αν αυτές πλέον παίρνουν την μορφή πίεσης, σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, ο ίδιος δεν έχει πει κουβέντα σε κανέναν για αυτό το θέμα, επιμένοντας κατηγορηματικά ότι «δεν είναι ώρα για τέτοια λόγια» και αφήνοντας να εννοηθεί πως τούτη την ώρα, το μόνο που έχει σημασία είναι η υγεία της προέδρου. Κλειστά τα χαρτιά του κρατά και ο Παύλος Γερουλάνος, όνομα που επίσης ακουγόταν όλο το προηγούμενο διάστημα. Σε κάθε περίπτωση, θεωρείται περισσότερο από βέβαιο πως εφόσον εμφανιστεί κάποιος που επιθυμεί να θέσει υποψηφιότητα και ζητήσει λίγες μέρες περιθώριο προκειμένου να προσκομίσει τις απαραίτητες υπογραφές στήριξης της υποψηφιότητάς του, κανείς εκ των τριών διεκδικητών της θέσης, δεν θα φέρει αντίρρηση.

Στο μεταξύ, κανονικά συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τις εσωκομματικές εκλογές, ανά την Ελλάδα, με τις κατά τόπους Νομαρχιακές Επιτροπές να καλούνται να επιβεβαιώσουν αν υφίστανται και διατίθενται οι χώροι που λειτούργησαν ως εκλογικά κέντρα το 2017, αλλά και να αναζητούνται οι άνθρωποι που θα στελεχώσουν τις κατά τόπους εφορευτικές επιτροπές.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.