ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κίνα: Άλλη μία εταιρεία ακινήτων, η Sinic, σε αδυναμία να αποπληρώσει

Η κινεζική εταιρεία ακινήτων Sinic προειδοποίησε πως δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει ένα δάνειο «ελλείψει ρευστότητας», σε μια περίοδο που ο τομέας των ακινήτων συγκλονίζεται από τις δυσχέρειες της Evergrande, η οποία βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Η Sinic είναι η τελευταία από τις κινεζικές εταιρείες ακινήτων που αναφέρει σοβαρές οικονομικές δυσκολίες και η ανακοίνωσή της έρχεται λίγο μετά την ανακοίνωση της παραίτησης, χθες, Δευτέρα, δύο διευθυντών μιας άλλης εταιρείας του τομέα, της Fantasia, που δυσκολεύεται επίσης να αποπληρώσει τα χρέη της.

Η Sinic ανακοίνωσε πως βρίσκεται σε αδυναμία αποπληρωμής ενός δανείου 250 εκατ. δολαρίων (216 εκατ. ευρώ), η λήξη του οποίου είναι τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου.

Η Sinic «προβλέπει ότι δεν θα διαθέτει αρκετή ρευστότητα» για να προβεί σ' αυτή την πληρωμή, ανέφερε η επιχείρηση σε ανακοίνωσή της με σημερινή ημερομηνία.

Η εταιρεία θα πρέπει εξάλλου να αποπληρώσει ένα άλλο δάνειο 250 εκατ. δολαρίων τον Ιανουάριο και στη συνέχεια 210 εκατ. τον ερχόμενο Ιούνιο.

Η Sinic είχε βρεθεί στα πρωτοσέλιδα του Τύπου τον περασμένο μήνα, όταν η μετοχή της είχε χάσει 87% της αξίας της στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, μετά τα προβλήματα της υπερχρεωμένης γιγάντιας εταιρείας ακινήτων Evergrande.

Η υπόθεση έκανε τον επικεφαλής της Sinic να χάσει περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο δολάρια, σύμφωνα με το Forbes. Και η διαπραγμάτευση των μετοχών της έχει έκτοτε ανασταλεί στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

Οι δυσχέρειες αυτές φέρνουν στο φως τις ανησυχίες στην Κίνα αναφορικά με τον τομέα των ακινήτων, ο οποίος είναι κεφαλαιώδους σημασίας για την ανάπτυξη της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.