ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ

Μαρίνος: Ενίσχυση της πάλης ενάντια σε ΝΑΤΟ, ΕΕ

Την σημασία της «ενίσχυσης της πάλης ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, την επιστροφή ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων από το εξωτερικό, το ξήλωμα των αμερικάνικων βάσεων» υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής.

Τονίζει ότι «με την εξουσία στα χέρια του λαού, κοινωνική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό με κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, μπορούν να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες, να εξασφαλιστεί η ειρηνική πορεία της χώρας, να αναπτύξει αμοιβαία επωφελείς σχέσεις με άλλα κράτη και λαούς».

Ο Γ. Μαρίνος μιλά για τις μεγάλου στρατηγικού βάθους κινήσεις στην παγκόσμια σκακιέρα, την συμφωνία AUKUS και τις αντιδράσεις της Γαλλίας.

Σημειώνει ότι «η Ελληνογαλλική Συμφωνία δεν υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα και τις αμυντικές ανάγκες της χώρας, αλλά επιδιώξεις της γαλλικής και ελληνικής αστικής τάξης στον γενικότερο ανταγωνισμό στην περιοχή της Αν. Μεσογείου και ευρύτερα».

Κάνει λόγο για «καλλιέργεια σκοπίμως συγχύσεων για γαλλική παρέμβαση σε περίπτωση ελληνοτουρκικής σύρραξης», και προσθέτει, μεταξύ άλλων, πως «ο λαός δεν μπορεί να χρήσει την Γαλλία φύλακα της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας».

«Αυτό που θα μείνει από τη συμφωνία «αμυντικής συνδρομής» Ελλάδας-Γαλλίας είναι η αποστολή ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στο Μάλι της Αφρικής, γενικότερα στην περιοχή του Σαχέλ, που κρίνονται γαλλικά συμφέροντα και ο λαός επιβάλλεται να αντιδράσει αποφασιστικά» προσθέτει.

Ως προς την αναγκαιότητα της αγοράς των γαλλικών φρεγατών για την άμυνα της χώρας, αναφέρει ότι «το βασικό ερώτημα είναι τι υπηρετούν οι εξοπλισμοί, το λαό και την άμυνα της χώρας ή τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, όπως γίνεται όλα τα χρόνια;»

Στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Γ. Μαρίνος τονίζει ότι η ανανέωση της Συμφωνίας Ελλάδας-ΗΠΑ είναι «πολύ αρνητική και επικίνδυνη εξέλιξη», σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζοντας το «στρατηγικό διάλογο» με τις ΗΠΑ που εγκαινίασε ο ΣΥΡΙΖΑ» ανανεώνει την συμφωνία «με ισχύ 5ετίας και τη μετατροπή της σε αορίστου διαρκείας, αλλά και την εγκατάσταση κι άλλων στρατιωτικών βάσεων και υποδομών. Η χώρα είναι ορμητήριο ιμπεριαλιστικών πολέμων και στόχος αντιποίνων, όπως έχει προειδοποιήσει η Ρωσία και το Ιράν. Αυτό είναι κρίσιμο ζήτημα».

Προσθέτει, ακόμα, ότι «ο ισχυρισμός ότι με τη συμφωνία αυτή «θωρακίζεται η ασφάλεια της χώρας έναντι της τουρκικής επιθετικότητας» δεν έχει καμία βάση» και επισημαίνει ότι «το ΝΑΤΟ, τα σχέδια του οποίου υπηρετεί η συμφωνία δεν αναγνωρίζει τα σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο».

Ο Γ. Μαρίνος αναφέρεται στις κινήσεις της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή, στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στον 63ο γύρο διερευνητικών επαφών, επισημαίνοντας «εκτιμούμε πως μέσα από αυτή τη διαδικασία, τις παρεμβάσεις του ΝΑΤΟ στο όνομα της αποφυγής κρίσεων και τις γενικότερες βλέψεις των ΗΠΑ και της ΕΕ διαμορφώνεται το έδαφος για «κεντρικό συμβιβασμό», για τη συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο, προς όφελος μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ενέργειας, πυροδοτώντας νέο κύκλο αναμετρήσεων».

Στην συνέντευξή του μιλά ακόμα για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια όπου «φαίνεται ότι η αλλαγή συνόρων δεν έχει τελειώσει».

Ως προς την πρόταση του ΚΚΕ για την κατεύθυνση της χώρας, σημειώνει ότι «η «γεωστρατηγική αναβάθμιση» των συμφερόντων της αστικής τάξης αφορά τόσο το εθνικό, όσο και το διεθνές πεδίο» ενώ και στην καπιταλιστική κρίση και στην ανάπτυξη με κριτήριο το κέρδος «καλούν τον λαό να αποδεχθεί ως μοιραίο να ζει με την υψηλή ανεργία, την υποαπασχόληση και τη φτώχεια, με υποβαθμισμένη παιδεία για τα παιδιά του, με τραγικές ελλείψεις στο εμπορευματοποιημένο δημόσιο σύστημα υγείας-πρόνοιας, με χαμηλούς μισθούς και συντάξεις, με την απειλή του ιμπεριαλιστικού πολέμου».

Ο Γ.Μαρίνος υπογραμμίζει την σημασία της «συμπόρευσης πλατιών εργατικών-λαϊκών δυνάμεων με το ΚΚΕ, που υπερασπίζεται τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, των βιοπαλαιστών αγροτών και επαγγελματιών, της νεολαίας, συγκρούεται με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και όλων των αστικών κυβερνήσεων και κομμάτων, με το κεφάλαιο και την εξουσία του, με τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις».

«Μέσα σ’ αυτόν τον αγώνα θα χτίζεται και θα δυναμώνει μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία, που θα δώσει ώθηση στην υπόθεση της ανατροπής της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, με φάρο την πραγματική διέξοδο για την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, την οικοδόμηση της νέας σοσιαλιστικής κοινωνίας» υπογραμμίζει, ο Γ. Μαρίνος .

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.