ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η ανακοίνωση της Premier League

Νέα εποχή στη Νιουκάστλ

Σε νέα εποχή μπαίνει πλέον οριστικά η Νιούκαστλ, καθώς έπειτα από περίπου ενός χρόνου διαπραγματεύσεις και δικαστικής διαμάχης, η Premier League, η αγγλική ομάδα και η "St James Holdings Limited", έλυσαν τη διαφωνία τους, σχετικά με την εξαγορά του συλλόγου από την κοινοπραξία της σαουδαραβικής PIF με τις PCP Capital Partners και RB Sports & Media.

Πλέον, ο ιδιοκτήτης της Νιούκαστλ, Μάικλ Άσλεϊ, πήρε το «πράσινο φως» από τη διοργανώτρια αρχή για να ολοκληρώσει την πώληση του αγγλικού κλαμπ κι έπειτα από 14 χρόνια οι «ανθρακωρύχοι» αλλάζουν χέρια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Premier League:

«Η Premier League, η Newcastle United Football Club και η St James Holdings Limited έλυσαν σήμερα (Πέμπτη 07/10) τη διαφωνία σχετικά με την εξαγορά του συλλόγου από την κοινοπραξία των PIF, PCP Capital Partners και RB Sports & Media.

Μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου από τους ιδιοκτήτες και διευθυντές της Premier League, ο σύλλογος πουλήθηκε στην κοινοπραξία με τη συμφωνία να έχει άμεση ισχύ. Οι νομικές διαφορές αφορούσαν το ποιοι θα κατείχαν ή θα έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν τον σύλλογο μετά την εξαγορά.

Όλα τα μέρη συμφώνησαν ότι ήταν απαραίτητο να υπάρξει μία κοινή γραμμή, για να τερματιστεί η μακροχρόνια αβεβαιότητα για τους οπαδούς σχετικά με την ιδιοκτησία του συλλόγου. Η Premier League έχει λάβει πλέον νομικά δεσμευτικές διαβεβαιώσεις, ότι το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, δεν θα ελέγχει τη Νιουκάστλ Γιουνάιτεντ.

Όλα τα μέρη είναι στην ευχάριστη θέση να ολοκληρώσουν αυτή τη διαδικασία που δίνει βεβαιότητα και διαύγεια στη Νιούκαστλ και στους οπαδούς τους».

Λίγα λεπτά αργότερα, ακολούθησε και η επίσημη ανακοίνωση της Νιούκαστλ για την οριστική συμφωνία όλων των εμπλεκόμενων πλευρών, σε ένα deal που θα ξεπεράσει τα 300 εκατ. λίρες (353,7 εκατ. ευρώ).

«Ένας επενδυτικός όμιλος με επικεφαλής το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας, που περιλαμβάνει επίσης τις PCP Capital Partners και RB Sports & Media, ολοκλήρωσε την εξαγορά του 100% των Newcastle United Limited και Newcastle United Football Club Limited από την St. James Holdings Limited» ανέφεραν οι «ανθρακωρύχοι».

Από την πλευρά του ο Γιασίρ Αλ-Ρουμαγιάν, επικεφαλής της PIF και νέος εκτελεστικός πρόεδρος της Νιούκαστλ δήλωσε μετά την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της αγγλικής ομάδας:

«Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι που γίναμε οι νέοι ιδιοκτήτες της Νιούκαστλ, ενός εκ των διασημοτέρων συλλόγων στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Ευχαριστούμε τους οπαδούς του Νιούκαστλ για την εξαιρετικά πιστή υποστήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε μαζί τους».

Εκατοντάδες οπαδοί της Νιούκαστλ συγκεντρώθηκαν έξω από το «St James's Park» για να πανηγυρίσουν την αλλαγή σελίδας στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του αγγλικού κλαμπ, ενώ ήδη τα βρετανικά ΜΜΕ έχουν «ανεβάσει» στις ιστοσελίδες τους εκτενή αφιερώματα για την αγοραστική δύναμη των νέων ιδιοκτητών των «ανθρακωρύχων», υπογραμμίζοντας πως έχουν 10 φορές μεγαλύτερη περιουσία από τους ιδιοκτήτες της Μάντσεστερ Σίτι και 50 φορές μεγαλύτερη από τα «αφεντικά» της Παρί Σεν Ζερμέν!

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.