ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Νιώτικο κατσικάκι «πατατάτο»

Η νιώτικη κουζίνα, με άλλα λόγια, τα φαγητά που είναι εμπνευσμένα από συνταγές της Ίου, έχει πολλές νοστιμιές. Αν και νησί, φημίζεται για τα καλά ντόπια κρέατά του και το κατσικάκι έχει την τιμητική του, που μελώνει μαζί με τις πατάτες στην κατσαρόλα και γίνεται λουκούμι.

1 ΩΡΑ + 40’ • ΕΥΚΟΛΟ

Υλικά (για 4 άτομα)

-1.200 γρ. κατσικάκι σπάλα ή μπούτι σε μερίδες
-1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και χοντροκομμένες
-1 φλιτζ. ελαιόλαδο
-1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
-1 ξύλο κανέλας
-5-6 σπόρους μπαχάρι
-1 ποτηράκι λευκό κρασί
-1 κ.σ. ντοματοπολτό
-3-4 ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες
-1 πρέζα πιπέρι
-2 πρέζες ανθό αλατιού

Εκτέλεση

Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά με το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, θωρακίζουμε το κατσικάκι απ’ όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την κανέλα, το μπαχάρι και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τον ντοματοπολτό και τσιγαρίζουμε και αυτόν ελαφρά. Βάζουμε τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε νερό, ώστε να είναι ίσα με το κρέας.

Αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί για περίπου μία ώρα και κατόπιν προσθέτουμε τις πατάτες.

Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 35΄-40΄.

Βγάζουμε από τη φωτιά το φαγητό, το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15΄-20΄ και σερβίρουμε.

Συνταγή: Σωτήρης Ευαγγέλου

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.