ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

«Αεράτη» στο Αγρίνιο

Παναιτωλικός-ΑΕΚ: 1-3

Έχοντας πετύχει από... αέρος δύο γκολ πριν καν συμπληρωθεί το μισάωρο, η ΑΕΚ «αγόρασε» ηρεμία με το πολύτιμο 3-1 επί του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο - Γκαρσία, Βράνιες και Τσούμπερ τα γκολ της Ένωσης, ο Βέργος σκόραρε για τους γηπεδούχους - Νέο «γκολ-δώρο» από τον τερματοφύλακα Ροντρίγκες που έγινε αλλαγή στο ημίχρονο

Η ΑΕΚ μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα έψαχνε νίκη αντίδρασης και ηρεμίας στο Αγρίνιο ενόψει και της διακοπής για τους αγώνες των Εθνικών ομάδων. Και το πέρασμά της από τη Δυτική Ελλάδα (αν και με δυσκολία) ήταν νικηφόρο επικρατώντας του Παναιτωλικού με 1-3, έχοντας ως «όπλα» την αποτελεσματικότητά της και την υπεροχή της στον «αέρα» στο πρώτο μέρος. Δυο κεφαλιές του Λιβάι Γκαρσία στο 13' και του Βράνιες στο 26' έβαλαν τις βάσεις της νίκης απέναντι στον Παναιτωλικό, ο οποίος πίεσε ασφυκτικά στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους, με τον Στάνκοβιτς όμως να κρατάει ανέπαφη την εστία του. Ο Παναιτωλικός μπήκε ξανά στο ματς στο 58' με γκολ του Βέργου, αλλά στο 83' και έπειτα από μια νέα σωτήρια επέμβαση του Στάνκοβιτς, ο Τσούμπερ βρήκε το τρίτο γκολ διαμορφώνοντας το τελικό σκορ στο Αγρίνιο.

Έτσι ξεκίνησαν Αναστασίου και Μιλόγεβιτς

Ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε τον Παναιτωλικό με σχηματισμό 4-3-3. Ο Ροντρίγκες στο τέρμα, Αντούνιες και Λούι οι δύο πλάγιοι μπακ και ο Κορνέλιους με τον Βργκοτς κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στον άξονα οι Βαρόνε, Φλόρες και μπροστά τους ο Ντίας, οι Ντουάρτε και Μεντόσα στα δύο άκρα και ο Βέργος στην κορυφή της επίθεσης. Για την ΑΕΚ ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς διατήρησε το 4-2-3-1 με την παρουσία του Σιμόες τελικά πλάι στον Λε Ταλέκ στον χώρο της μεσαίας γραμμής, καθώς λόγω κάποιων ενοχλήσεων ο Σιμάνσκι έμεινε στον πάγκο. Από εκεί και πέρα δεν υπήρχε κάποια διαφοροποίηση σε σχέση με τις δοκιμές των προηγούμενων ημερών. Ο Στάνκοβιτς ήταν στην εστία, Μοχαμαντί, Τζαβέλλας, Βράνιες και Μισελέν τετράδα στην άμυνα, ο Μάνταλος πίσω από τον προωθημένο Αραούχο και οι Τσούμπερ και Λιβάι Γκαρσία στα δύο άκρα.

Η ΑΕΚ «χτύπησε» δυο φορές από τον... αέρα, πίεσε ασφυκτικά ο Παναιτωλικός στη συνέχεια

Η ΑΕΚ μπήκε με επιθετικές ορέξεις από το ξεκίνημα και μετά το πρώτο πεντάλεπτο έβαλε την μπάλα κάτω προσπαθώντας να ελέγξει τον ρυθμό, απέναντι στον Παναιτωλικό, ο οποίος όταν έβγαινε μπροστά προσπαθούσε να αναπτυχθεί κυρίως από τη δεξιά πτέρυγα με τον Μεντόσα. Η Ένωση κατάφερε να εκμεταλλευτεί την πρώτη της ευκαιρία και να πάρει κεφάλι στο σκορ στο 13'. Ο Αραούχο έσπασε την μπάλα στα αριστερά στον προωθημένο Μοχαμαντί, αυτός σέντραρε, ο Ροντρίγκες έκανε κακή έξοδο και ο Λιβάι Γκαρσία έκανε ένα εντυπωσιακό άλμα και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Τα «καναρίνια» προσπάθησαν να απειλήσουν λίγα λεπτά αργότερα με τον Λούι, όμως ήταν εμφανές ότι το προβάδισμα είχε δώσει ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην ΑΕΚ, η οποία στο 21' θα μπορούσε να βρει και δεύτερο γκολ στη δεύτερη καλή στιγμή της στο ματς, όταν ο Αραούχο έστρωσε για τον Τσούμπερ, το σουτ του οποίου κόντραρε και πέρασε μόλις δίπλα από το κάθετο. Στην τρίτη όμως το έκανε, «χτυπώντας» ξανά από τον «αέρα». Ο Μάνταλος έφερε γλυκά την μπάλα μέσα στην καρδιά της άμυνας του Παναιτωλικού και ο Βράνιες με κεφαλιά νίκησε την αντίπαλη άμυνα γράφοντας το 0-2 στο 26'. Ένα σουτ του Βαρόνε τρία λεπτά αργότερα ήταν αδύναμο για να απειλήσει τον Στάνκοβιτς, με την ΑΕΚ να κυριαρχεί στον άξονα με τους Σιμόες και Μάνταλο και να βγαίνει με ταχύτητα στην επίθεση.

Πάντως από εκείνη τη στιγμή και έπειτα οι κυανοκίτρινοι πίεσαν ψηλά και φάνηκαν για πρώτη φορά απειλητικοί στο ματς μέσα σε δύο λεπτά με σουτ εκτός περιοχής, αλλά τόσο σε αυτό του Βέργου στο 35' όσο και σε εκείνο του Μεντόσα στο 36' ο Στάνκοβιτς ήταν σε ετοιμότητα. Ο Παναιτωλικός είχε πάρει μέτρα στο γήπεδο και θα έπρεπε σε εκείνο το χρονικό σημείο να μειώσει καθώς είχε άλλες δύο καλές στιγμές με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μεντόσα στο 39' και με κεφαλιά του Βργκοτς ένα λεπτό αργότερα, με τον Στάνκοβιτς να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και να κρατάει και σε αυτές τις περιπτώσεις ανέπαφη την εστία του. Η ασφυκτική πίεση των γηπεδούχων στο τέλος του πρώτου μέρους ολοκληρώθηκε με ένα σουτ του Κορνέλιους στο 44' που δεν βρήκε στόχο, με τον Αναστασίου να προχωρά λίγο νωρίτερα σε αναγκαστική αλλαγή του Μεντόσα με τον Μπαρμπόσα.

Ο Βέργος έβαλε τον Παναιτωλικό μέσα στο ματς, η ΑΕΚ είχε τον Στάνκοβιτς και πέρασε με το διπλό

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Αναστασίου προχώρησε σε αλλαγή τερματοφύλακα με τον Μελίσσα να αντικαθιστά τον Ροντρίγκες. Για την ΑΕΚ το ζητούμενο ήταν να πάρει και πάλι τον έλεγχο όπως στο πρώτο μισάωρο καθώς στη συνέχεια αποσυντονίστηκε πλήρως με συνέπεια να κινδυνέψει. Οι στατικές φάσεις συνέχιζαν να είναι το «όπλο» της και στο 49' μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μάνταλου ο Βράνιες πήρε την κεφαλιά με τον Βαρόνε πάνω στη γραμμή να απομακρύνει σωτήρια. Ό,τι δεν έγινε όμως στο τελευταίο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, ήρθε στο 58' για τον Παναιτωλικό, ο οποίος μπήκε και πάλι στο ματς μειώνοντας σε 1-2. Οι παίκτες του Αναστασίου έφτασαν με ευκολία στα όρια της περιοχής, ο Βέργος τροφοδοτήθηκε στο κέντρο της άμυνας της ΑΕΚ και με γυριστό σουτ νίκησε αυτή τη φορά τον Στάνκοβιτς.

Ο Παναιτωλικός εξακολουθούσε να έχει το πάνω χέρι, επικρατώντας στο κέντρο και βγαίνοντας μπροστά με απειλητικό τρόπο για την ισοφάριση. Ο Μιλόγεβιτς θέλοντας να φρεσκάρει τον άξονά του προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή στα μισά του δευτέρου μέρους με τον Σιμάνσκι να παίρνει τη θέση του Σιμόες. Οι κιτρινόμαυροι είχαν περιορίσει την ορμή του Παναιτωλικού, αλλά μπροστά δεν είχαν το καθαρό μυαλό για να απειλήσουν. Στο 70' το ωραίο γύρισμα του Τσούμπερ δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί ο Αραούχο κάνοντας κακό τελείωμα. Πέντε λεπτά αργότερα ο Αργεντινός αντικαταστάθηκε από τον Ανσαριφάρντ, όπως και ο Μάνταλος από τον Χατζισαφί, με τον Αναστασίου από την άλλη πλευρά να περνάει τον Ζεστέντ στο ματς ψάχνοντας την ισοφάριση.

Η ΑΕΚ όμως είχε σε εξαιρετική μέρα τον Στάνκοβιτς, ο οποίος στο 78' με ακόμα μια επέμβαση σε κεφαλιά του Κορνέλιους έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ντίας και με τη βοήθεια του Λε Ταλέκ έπειτα, κράτησε το προβάδισμα. Πέντε λεπτά αργότερα η Ένωση κατάφερε να... ηρεμήσει βρίσκοντας το τρίτο γκολ που κλείδωσε και τη νίκη της. Στο 83' ο Τσούμπερ πάσαρε στον Ανσαριφάρντ, ο Μελίσσας απέκρουσε το γυριστό σουτ, αλλά ο Ελβετός ακολούθησε τη φάση και βρήκε δίχτυα για το 1-3 διαμορφώνοντας το τελικό σκορ. Στις καθυστερήσεις μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Βέργος με κεφαλιά είδε την μπάλα να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι.

MVP: Έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς, αυτός ήταν ο Στάνκοβιτς με τις πολλές σωτήριες επεμβάσεις του στο τέλος του πρώτου μέρους, αλλά και με την καθοριστική απόκρουση στο 78'.

Στο ύψος του: Ο Μάνταλος έκανε ένα καλό ματς στα 75 λεπτά που αγωνίστηκε, βοηθώντας πολύ στο ανασταλτικό κομμάτι στον άξονα, ενώ είχε και την ασίστ στο γκολ του Βράνιες.

Αδύναμος κρίκος: Ο Ροντρίγκες δεν ενέπνεε καμία σιγουριά κάτω από την εστία του Παναιτωλικού και γι' αυτό άλλωστε έγινε αλλαγή στο ημίχρονο από τον Αναστασίου.

Η γκάφα: Την έκανε ο Ροντρίγκες, ο οποίος φέρει ευθύνη στο πρώτο γκολ στην κακή έξοδο που έκανε πριν πάρει την κεφαλιά ο Γκαρσία.

Το στραγάλι: Ο Τσακαλίδης δεν είχε την πολύ δύσκολη φάση μέσα στο ματς. Μοίρασε σωστά τις κάρτες όταν χρειάστηκε.

Το ταμείο του Gazzetta: Το ζητούμενο για την ΑΕΚ ήταν να πάρει πάση θυσία το διπλό στο Αγρίνιο για να μπορέσει να ηρεμήσει μετά την ήττα στην Τούμπα και να παραμείνει κοντά στην κορυφή (ή και να μειώσει) ενόψει της διακοπής. Και η δουλειά έγινε για τους κιτρινόμαυρους, οι οποίοι ωστόσο μετά το 30' αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα από τον Παναιτωλικό, ο οποίος τους πίεσε ασφυκτικά, αλλά ο Στάνκοβιτς ήταν σε εξαιρετική μέρα. Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ περιόρισε τις επιθέσεις του Παναιτωλικού, ο οποίος ωστόσο θα μπορούσε να είχε βρει και την ισοφάριση, αλλά στο τέλος η Ένωση φρόντισε να βρει και ένα τρίτο τέρμα που τελείωσε το παιχνίδι. Δύσκολο διπλό για την αποτελεσματική Ένωση παρά το τελικό 1-3, ενώ ο Παναιτωλικός έδειξε και σε αυτό το ματς ότι διαθέτει μια πολύ πιο ανταγωνιστική ομάδα σε σχέση με πέρυσι.

Οι συνθέσεις:

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ροντρίγκες (46' Μελίσσας), Αντούνιες (74' Αποστολάκης), Κορνέλιους, Βργκοτς, Λούι (86' Μόρσεϊ), Βαρόνε, Φλόρες, Ντίας, Ντουάρτε (74' Ζεστέντ), Μεντόσα (41' Μπαρμπόσα), Βέργος

ΑΕΚ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Στάνκοβιτς, Μοχαμάντι, Τζαβέλλας, Βράνιες, Μισελέν, Λε Ταλέκ (84' Σάκχοφ), Σιμόες (67' Σιμάνσκι), Μάνταλος (75' Χατζισαφί), Τσούμπερ, Λιβάι Γκαρσία (84' Σβάρνας), Αραούχο (75' Ανσαριφάρντ)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.