ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήμος Πύλου-Νέστορος

Παρουσία της ΠτΔ οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 194η επέτειο της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου βρίσκεται στον Δήμο Πύλου-Νέστορος, προκειμένου να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 194η επέτειο της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου. Χθες, η κ. Σακελλαροπούλου παρευρέθηκε στην τιμητική εκδήλωση στη Γιάλοβα για τους 300 και πλέον Γάλλους αξιωματικούς και οπλίτες του εκστρατευτικού σώματος του Στρατηγού Μαιζόν, που πέθαναν από ελονοσία, υπερασπιζόμενοι την ελευθερία της Ελλάδας κατά την περίοδο 1828-1832, και κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Θανόντων.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε, επίσης, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πύλου και στην οικία Τσικλητήρα, όπου παρακολούθησε ψηφιακό έκθεμα της αναπαράστασης της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου και την παρουσίαση του βιβλίου «Η προετοιμασία μιας Επανάστασης 1814-1821. Άνθρωποι-Γεγονότα-Συγκυρίες» του Στέφανου Καβαλλιεράκη. Στη συνέχεια, μετέβη στην πλατεία των Τριών Ναυάρχων για τη συναυλία της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού.

Κατά την επίσκεψή της στον Δήμο Πύλου-Νέστορος, η κ. Σακελλαροπούλου ξεναγήθηκε ακόμα στο Ανάκτορο του Νέστορος και επισκέφθηκε ελαιώνες στους οποίους εφαρμόζεται η «ευφυής γεωργία», όπου ενημερώθηκε για τα πλεονεκτήματά της. Παράλληλα, είχε συνάντηση με παραγωγούς του νομού Μεσσηνίας, με τους οποίους συζήτησε για τις γεωργικές πρακτικές, τα προβλήματα και τις προοπτικές τους, καθώς και για τις σύγχρονες μεθόδους και τα καινοτόμα προγράμματα του πρωτογενούς τομέα της περιοχής.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν οι κ.κ. Γιώργος Κόκκινος από την ομάδα παραγωγών ΝΗΛΕΑ, Σπύρος Λαφαζάνης οινοποιός-οινολόγος της μονάδας «Λαφαζάνη Οινοποιητική-Αμπελουργική Α.Ε.» και «Νέστωρ Α.Ε», Χριστίνα Στριμπάκου παραγωγός ελαιολάδου, Χρήστος Παπαδημητρίου από την μεταποιητική μονάδα «Κalamata-Papadimitriou/Παπαδημητρίου Χ.Κ. ΑΒΕΤ», Θεοδόσης και Στέλλα Τεριζάκη από την μεταποιητική μονάδα αλιευμάτων «Stella Mare», Ξενοφών Κάππας, γενικός διευθυντής του Ιδρύματος «Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου» και Διονύσης Παπαδάτος, συντονιστής δράσεων του Ιδρύματος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.