ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Πατατοκεφτέδες με τόνο και μυρωδικά

Μία εξαιρετική συνταγή από τον Γιώργο Δημητρακόπουλο.

40’ • ΕΥΚΟΛΟ • ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

Υλικά

450 γρ. τόνο σε νερό

3-4 πατάτες μεσαίου μεγέθους, βρασμένες

1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο

2 αυγά

4 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

2 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

2 κ.σ. κόλιανδρο, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κ.γ. κουρκουμά

½ κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

1 φλιτζ. λάδι για το τηγάνισμα

2 κ.σ. αλεύρι εάν το μείγμα μας είναι μαλακό

αλάτι

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τον τόνο και με ένα πιρούνι τον διαλύουμε καλά. Προσθέτουμε τις πατάτες βρασμένες και λιωμένες, το κρεμμύδι, τα αυγά, τον μαϊντανό, το σχοινόπρασο, το κόλιανδρο και όλα μας τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να ομογενοποιηθούν όλα μας τα υλικά. Πλάθουμε στρογγυλά μπαλάκια και τα πατάμε με την παλάμη μας να γίνουν επίπεδα. Βάζουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το λάδι και μόλις κάψει, ρίχνουμε τους πατατοκεφτέδες μας. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Ενας εξαιρετικός μεζές για ούζο ή τσίπουρο!

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση
Food Styling: Γ. Μπουροδήμος
Φωτογραφία: Studio M

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.