ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Πατατοσαλάτα με σαρδέλες

Μία εξαιρετική συνταγή για πατατοσαλάτα με σαρδέλες, ντοματίνια πολύχρωμα, αντίδια, φρέσκα κρεμμυδάκια, κάππαρη, άνηθο, σος με λεμόνι και κάρυ από τον Γιώργο Δημητρακόπουλο.

30 ΛΕΠΤΆ • ΕΥΚΟΛΟ • ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

Για τη βινεγκρέτ λεμονιού με κάρυ
-1 κ.σ. μουστάρδα
-1 κ.σ. μέλι
-40 ml χυμό λεμονιού
-½ κ.γ. κάρυ
-100 ml έ.π. ελαιόλαδο
-100 ml σπορέλαιο
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για την πατατοσαλάτα
-1 κιλό πατάτες
-14 ντοματίνια πολύχρωμα, κομμένα στη μέση
-12 ελιές Καλαμάτας
-2 κρεμμυδάκια φρέσκα, κομμένα σε ροδέλες 1 εκ.
-3 κ.σ. κάππαρη
-1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
-1½ κ.γ. ξερή ρίγανη
-2 χούφτες αντίδια
-4-6 παστά φιλέτα σαρδέλας, ξεπλυμένα
-αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Βινεγκρέτ Λεμονιού: Σε ένα μπολ βάζουμε τη μουστάρδα, το μέλι, το λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι, το κάρυ και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός. Καθώς ανακατεύουμε, ρίχνουμε πολύ σιγά (σαν κορδόνι) το έ.π. ελαιόλαδο και στη συνέχεια το σπορέλαιο. Ρίχνοντας σιγά-σιγά το λάδι, ομογενοποιείται το μείγμα μας. Αν το μείγμα μας πήξει πολύ, το αραιώνουμε με λίγο νερό.

Πατατοσαλάτα: Ξεφλουδίζουμε και πλένουμε τις πατάτες. Τις βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα με κρύο αλατισμένο νερό και τις αφήνουμε να πάρουν βράση. Κατεβάζουμε τη φωτιά σε μέτρια και σιγοβράζουμε τις πατάτες μέχρι να είναι τρυφερές όταν τις τρυπάμε με το πιρούνι. Τις σουρώνουμε και τις ξεπλένουμε αμέσως σε κρύο νερό. Τις κόβουμε σε ροδέλες 3 εκ. και τις βάζουμε σε μία μεγάλη σαλατιέρα. Προσθέτουμε τα ντοματίνια μας, τις ελιές, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την κάππαρη, τον άνηθο ψιλοκομμένο, τη ρίγανη και τα αντίδια μας. Ανακατεύουμε απαλά.

Περιχύνουμε με τη βιενγκρέτ λεμονιού με κάρυ και ανακατεύουμε καλά. Για το σερβίρισμα, βάζουμε τα φιλέτα σαρδέλας διακοσμητικά πάνω από την πατατοσαλάτα και τρίβουμε φρέσκο πιπέρι.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση
Food Styling: Γ. Μπουροδήμος
Φωτογραφίες: Studio M

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.