ΕΛΛΑΔΑ

Τι αλλάζει στο emvolio.gov.gr

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τη δεύτερη δόση με Johnson & Johnson

Μια νέα λειτουργία ενεργοποιείται από σήμερα, Παρασκευή 29/10, στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr.

Στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr θα μπορούν από σήμερα να βλέπουν οι πολίτες τις εμπορικές ονομασίες των εμβολίων. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, δίπλα από κάθε εμβολιαστικό κέντρο θα εμφανίζεται στο εξής το είδος του εμβολίου που χορηγείται, έτσι ώστε οι πολίτες να μπορούν να επιλέγουν ποιο επιθυμούν να λάβουν ως τρίτη επαναληπτική δόση, ανεξάρτητα από το ποιο έκαναν κατά το βασικό εμβολιασμό τους.

Να σημειωθεί πως οι εμβολιασμοί της τρίτης δόσης γίνονται -προς το παρόν- μόνο με το σκεύασμα της Pfizer, ενώ μέσα στις επόμενες μέρες θα ανοίξει και η πλατφόρμα για το εμβόλιο της Moderna, που έλαβε πρόσφατα έγκριση για την χορήγησή του ως τρίτη δόση.

Παράλληλα, ανοίγει στις 5 Νοεμβρίου η πλατφόρμα των ραντεβού για δεύτερη δόση σε όσους έχουν εμβολιαστεί με το σκεύασμα της Johnson & Johnson. Δεν υπάρχει ηλικιακό κριτήριο για τη δεύτερη δόση, ωστόσο αυτή θα πρέπει να απέχει τουλάχιστον δύο μήνες από την πρώτη.

Η κίνηση αυτή έρχεται σε συνέχεια των νέων επιστημονικών στοιχείων σχετικά με το συνδυασμό διαφορετικών εμβολίων, ενώ ακολουθεί την έγκριση από τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές για μικτό ή ετερόλογο σχήμα εμβολιασμού.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.