ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Ψητό φιλέτο κοτόπουλο με φαρφάλες και πέστο βασιλικού

Μία εξαιρετική συνταγή για ψητό φιλέτο κοτόπουλο με φαρφάλες και πέστο βασιλικού.

30 ΛΕΠΤΑ | ΕΥΚΟΛΟ

Υλικά για 4 άτομα

Για το πέστο:
2 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού καλά πατημένα
1 σκελίδα σκόρδο
50γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
60γρ. παρμεζάνα τριμμένη
100ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τα ζυμαρικά και το κοτόπουλο:
400γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου Νιτσιάκος
400γρ. φαρφάλες
20ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
λίγη παρμεζάνα για το σερβίρισμα
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Για το πέστο: Βάζετε στο μπλέντερ τα φύλλα βασιλικού, το κουκουνάρι, το σκόρδο, την παρμεζάνα, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ξεκινάτε την πολτοποίηση των υλικών ρίχνοντας ταυτόχρονα λίγο λίγο το ελαιόλαδο. Δουλεύετε το μείγμα μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία πάστα.

Για το κοτόπουλο: Απλώνετε τα φιλέτα ανάμεσα σε δύο φύλλα αντικολλητικό χαρτί και τα χτυπάτε με τον μπάτη ή άλλο βαρύ αντικείμενο μέχρι να πλατύνουν.

Βάζετε στη φωτιά ένα τηγάνι-ψηστιέρα να κάψει καλά. Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα και ραντίζετε με το ελαιόλαδο. Βάζετε τα φιλέτα στην ψηστιέρα και τα ψήνετε για 10 λεπτά περίπου, γυρίζοντάς τα τακτικά μέχρι να ροδίσουν. Βγάζετε τα φιλέτα και τα κόβετε σε μακριές λωρίδες ή μικρές μπουκιές. Τα σκεπάζετε και τα αφήνετε στην άκρη.

Για τα ζυμαρικά: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνετε τις φαρφάλες. Ανακατεύετε καλά και τις αφήνετε να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Κρατάτε 2-3 κουταλιές νερό από την κατσαρόλα και σουρώνετε τις φαρφάλες.

Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ρίχνετε το πέστο και το ψημένο κοτόπουλο. Προσθέτετε τις φαρφάλες και το νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε πασπαλίζοντας με λίγη παρμεζάνα.

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.