ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πάγωσε ο χρόνος» στην Χαριλάου Τρικούπη…

Συντριβή από τον πρόωρο και άδικο χαμό της Φώφης Γεννηματά

Μουδιασμένοι είναι οι πάντες στην Χαριλάου Τρικούπη. Πάνε μόλις λίγες ώρες από το πρώτο άκουσμα της τραγικής είδησης του χαμού της Φώφης Γεννηματά και η Χαριλάου Τρικούπη έχει βυθιστεί στην κυριολεξία στο πένθος. Ανθρωποι, σκιές του εαυτού τους, κυκλοφορούν στους διαδρόμους, άλλοι θλιμμένοι και άλλοι σαστισμένοι από το σοκ.

Την πόρτα της Χαριλάου Τρικούπη πέρασαν χθες κορυφαία στελέχη του κόμματος, υποψήφιοι πρόεδροι και στενοί συνεργάτες τους, άπαντες αμίλητοι και εμφανώς συντετριμμένοι. Συναντώντας κάποιον συνεργάτη, κάποιον συνάδελφο, κάποιον σύντροφο, είχαν μία λέξη παρηγοριάς να πουν, που δεν πίστευαν ούτε οι ίδιοι. Ένα χτύπημα στην πλάτη και κάπου κάπου, μία ανάμνηση, μία θύμηση από τις πολλές κοινές στιγμές με την Φώφη Γεννηματά, ως ένα διάλειμμα σε μία ατμόσφαιρα βαριά και δύσκολη, που συνεχιζόταν αμέσως μετά.

Το κλίμα δεν αναμένεται να αλλάξει άμεσα. Και ενώ όλοι αναγνωρίζουν πως οι εκκρεμότητες είναι πολλές, στην Χαριλάου Τρικούπη, ο χρόνος δείχνει να έχει παγώσει. Θα πρέπει να ολοκληρωθεί το θλιβερό καθήκον και αύριο, με την κηδεία της Φώφης Γεννηματά, να περάσει λίγος χρόνος ακόμα για να συνέλθουν οι άνθρωποι που βρέθηκαν δίπλα της όλα αυτά τα χρόνια και κατόπιν να ξανασκεφτούν τι μέλλει γενέσθαι σε πολιτικό επίπεδο.

Σίγουρα, αυτό που πρέπει να γίνει σχετικά σύντομα είναι να βρεθεί ο άνθρωπος που θα την αντικαταστήσει στη Βουλή, τουλάχιστον ως την εκλογή νέου αρχηγού του κόμματος. Και αυτός θα πρέπει να είναι ένα πρόσωπο κοινά αποδεκτό και ικανό να διαχειριστεί τη δύσκολη κατάσταση που δημιουργεί η απώλεια της Φώφης Γεννηματά.

Σε δεύτερη μοίρα έχουν περάσει σαφώς και όλα όσα αφορούν στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου αρχηγού. Δεν είναι λίγοι όσοι μιλούν ακόμα και για το ενδεχόμενο μίας μικρής αναβολής στη διαδικασία, κάτι που πάντως ως αυτή την ώρα δεν είναι επίσημο. Δεν έχει γίνει η παραμικρή συζήτηση, και προφανώς δεν έχει συνεδριάσει κάποιο όργανο που θα μπορούσε να εισηγηθεί, πολλώ δε μάλλον να αποφασίσει κάτι τέτοιο. Δεν είναι, ωστόσο, απίθανο να συμβεί.

Όπως και να έχουν τα πράγματα, αυτή τη στιγμή προέχει η απόδοση της μέγιστης δυνατής τιμής στην μητέρα, τη γυναίκα, την μαχήτρια, τον άνθρωπο, την πολιτικό, που έφυγε τόσο άδικα σε αυτή την ηλικία και αφήνοντας πίσω της τρία παιδιά. Και αυτό θα κάνουν όλοι…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.