ΚΟΣΜΟΣ

Δείτε αναλυτικά

«Τι θέλει από εμάς ο Ερντογάν;» - Διαδηλώσεις στη Συρία κατά της τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης

Στις 11 Οκτωβρίου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε ότι έχει «εξαντληθεί η υπομονή της Τουρκίας»

Κρατώντας συριακές σημαίες και φωτογραφίες του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, εκατοντάδες πολίτες διαδήλωσαν την Παρασκευή στους δρόμους της πόλης Ταλ Ριφάτ για να καταδικάσουν μια πιθανή τουρκική επέμβαση στο συριακό έδαφος, καθώς η κουρδική πόλη θα μπορούσε να βρεθεί στο επίκεντρο μιας νέας στρατιωτικής επιχείρησης της Άγκυρας.

«Ελπίζουμε ότι θα μας αφήσει ήσυχους να γυρίσουμε στα σπίτια μας. Τι θέλει από εμάς; Να μας εκτοπίσει από τους τόπους μας; Δεν είναι δικές του περιοχές, είναι δικές μας, των προγόνων μας και των πατέρων μας» δήλωσε διαδηλώτρια, που φέρεται να αναφέρεται στον Ερντογάν.

Κάτοικοι των γειτονικών πόλεων και χωριών συμμετείχαν επίσης στη διαμαρτυρία και ζήτησαν να σταματήσει η παράνομη παρουσία των τουρκικών δυνάμεων καθώς και των μαχητών που υποστηρίζονται από τη χώρα στο συριακό έδαφος ζητώντας να σταματήσουν τα εγκλήματά τους κατά του συριακού λαού όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Στις 11 Οκτωβρίου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε ότι έχει «εξαντληθεί η υπομονή της Τουρκίας» αφότου δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επιθέσεις που φέρεται να πραγματοποίησαν η κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Λαϊκής Προστασίας (YPG) κοντά στο Ταλ Ριφάτ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.