ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επικήδειο θα εκφωνήσει ο 17χρονος γιος της, Γιώργος

Το τελευταίο ‘αντίο’ στην Φώφη

Ημέρα εθνικού πένθους η σημερινή. Οι σημαίες θα κυματίζουν, μία μέρα πριν από την εθνική μας επέτειο, μεσίστιες στις οροφές των δημοσίων κτιρίων και μία σπουδαία γυναίκα θα κηδευτεί με τιμές υπουργού εν ενεργεία.

Η Φώφη Γεννηματά, το νήμα της ζωής της οποίας κόπηκε πρόωρα, στις 12:04 το μεσημέρι της Δευτέρας, θα κατοικεί από σήμερα στη ‘Γειτονιά των Αγγέλων’. Η σορός της θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις δέκα το πρωί στην Μητρόπολη Αθηνών και στις δύο μετά το μεσημέρι θα ψαλλεί η εξόδιος ακολουθία, λίγο πριν η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής οδηγηθεί στην τελευταία της κατοικία.

Η οικογένεια, οι φίλοι, οι συνεργάτες, αλλά και οι πολίτες της χώρας, ανεξαρτήτως πολιτικής πεποίθησης, πενθούν. Η Φώφη Γεννηματά ήταν πάνω από όλα μία σπουδαία μητέρα, μία μεγάλη μαχήτρια, ένας ζεστός άνθρωπος, που με το χαμόγελό του ως ‘ασπίδα’, ξεπερνούσε πάντα τις πιο μεγάλες τρικυμίες. Έμελλε η τελευταία της μάχη, όμως, να χαθεί. Όχι γιατί η ίδια δεν αγωνίστηκε, αλλά γιατί αυτή την φορά ο ‘εχθρός’ ήταν πιο δυνατός.

Στην Μητρόπολη Αθηνών σήμερα, θα ακουστούν τέσσερις επικήδειοι. Τρεις θεσμικών εκπροσώπων και ένας από την οικογένεια της εκλιπούσας. Και αν μπορεί κανείς να εικάσει τι περίπου θα ειπωθεί για το ήθος, την ευγένεια, την μαχητικότητα, την πολιτική αξιοσύνη και τα επιτεύγματα της Φώφης Γεννηματά από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα και τον Γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής Μανώλη Χριστοδουλάκη, κανείς δεν μπορεί να συλλάβει πώς θα αποτυπώσει σε λέξεις όσα νιώθει ο 17χρονος γιος της Γιώργος, που θα εκφωνήσει τον τέταρτο επικήδειο.

Σε κάθε περίπτωση, συντετριμμένοι οι συνεργάτες της, δεν σταματούσαν χθες να ασχολούνται με τα διαδικαστικά της τελετής, φροντίζοντας σήμερα να είναι όλα τέλεια. Όπως ακριβώς της άξιζε και όπως έκαναν σε όλες της τις εμφανίσεις. Ίσως αυτή την φορά, ακόμα πιο πολύ. Το ‘αντίο’ καθενός εξ αυτών μπορεί να μην ακουστεί σε έναν επικήδειο, αποτυπώνεται όμως γλαφυρά στα πρόσωπά τους τις τελευταίες τρεις ημέρες. Και είναι συγκινητικό…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.