ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Από την Καρδίτσα

Χ. Καστανίδης: Έχει ανάγκη ο τόπος τη δημοκρατική παράταξη

«Το μήνυμα που θέλω να στείλω από την Καρδίτσα, όπως άλλωστε και σε κάθε γωνιά της Ελλάδος, είναι η πρόσκληση στους Έλληνες πολίτες να συμμετάσχουν στις εκλογές της 5ης και 12ης Δεκεμβρίου μαζικά. Γιατί η μεγάλη συμμετοχή πέραν του 212.000 το 2017, θα δείξει πρώτον το ανανεωμένο ενδιαφέρον των Ελλήνων πολιτών για το ΚΙΝΑΛ, και φυσικά η αθρόα συμμετοχή είναι πάντοτε εγγύηση ότι θα είναι δημοκρατικό το αποτέλεσμα, ενώ η μικρή συμμετοχή μπορεί να επιτρέπει σε οργανωμένους μηχανισμούς του παρασκηνίου, να παίζουν ρόλο στην εκλογή της ηγεσίας».

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, σήμερα το βράδυ από την Καρδίτσα ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ Χάρης Καστανίδης και συνέχισε:

«Έχει ανάγκη ο τόπος τη δημοκρατική παράταξη, πρέπει να ξαναεμπιστευτούμε την πολιτική δύναμη του ΠΑΣΟΚ που άλλαξε τη μοίρα της χώρας και των Ελλήνων, θα χρειαστεί η πατρίδα τους ώμους της δημοκρατικής παράταξης, γιατί, την περίοδο που ακολουθεί περί του τέλους του 2022, είναι πιθανό να βρεθούμε μπροστά σε δυσάρεστες οικονομικές εξελίξεις, καθώς και πάλι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει εκτροχιάσει τα δημοσιονομικά μεγέθη και ιδιαίτερα το δημόσιο χρέος, καθώς και τα ελλείμματα στο κεντρικό κράτος». Ακόμα ο κ. Καστανίδης πρόσθεσε «και ταυτόχρονα είναι αναγκαία η δημοκρατική παράταξη ξανά να γυρίσει ως πρωταγωνίστρια δύναμη για να αλλάξει μια κοινωνική πραγματικότητα που είναι δύσμορφη και πολύ σκληρή». Για να εξηγήσει:

«Για να σας δώσω ένα παράδειγμα, πριν από μερικές εβδομάδες η ΕΛΣΤΑΤ περιέγραψε μια κοινωνική πραγματικότητα εξαιρετικά δύσκολη. Με το 30% ξανά των νοικοκυριών να είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας. Με το 40% των νοικοκυριών να μην μπορεί να πληρώσει 395 ευρώ τον μήνα για έξοδα θέρμανσης και ηλεκτρικού ρεύματος. Και με το 20% λίγο παραπάνω των Ελλήνων πολιτών που προσλήφθηκε την περασμένη χρονιά από άλλο λόγο εκτός covid να μην μπορεί να πάει στο γιατρό για να πληρώσει ιατρικές δαπάνες». Για να καταλήξει τονίζοντας ο κ. Καστανίδης:

«Αυτά όλα λοιπόν πρέπει να διορθωθούν, έχουμε ανάγκη όχι από τις συντηρητικές ιδέες και τις ιδρυτικές πολιτικές που δημιουργούν αυτά τα προβλήματα, αλλά από τις σοσιαλδημοκρατικές και προοδευτικές πολιτικές. Και αυτό θα είναι το καθήκον μας την επόμενη περίοδο. Να ξανακάνουμε ισχυρή και πάλι τη δημοκρατική παράταξη για να αλλάξει τη μοίρα της Ελλάδος και των Ελλήνων».

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Ποια Δημοκρατική παράταξη έχει ανάγκη ο τόπος ρε καραγκιόζη Καστανίδη; Αυτή την παράταξη του κλεφτοπασοκ που λήστεψε και χρεοκόπησε την Ελλάδα; Αυτή την παράταξη που με αρχηγό τον ολετήρα τον Ααρών Αβουρή έκλεψε τους Έλληνες στο Χρηματιστήριο, πρόδωσε την Ελλάδα στα Ίμια και στήθηκε στα τέσσερα στον Ερντογάν στο Ελσίνκι; Καλύτερα την ψήφο μου στα σκουπίδια παρά σε εσένα. Έτσι και αλλιώς σκουπίδια και ΠΑΣΟΚ είναι το ίδιο πράγμα. Ξέρεις δεν είμαστε όλοι καραγκιόζηδες και φασίστες σαν τον Μπόγδη.

 2. Ερμηνεύω το “…Να ξανακάνουμε ισχυρή και πάλι τη δημοκρατική παράταξη για να αλλάξει τη μοίρα της Ελλάδος και των Ελλήνων».”
  Σαν μια προτροπή σου , κάλε σύντροφε Χάρη Καστανίδη ,
  να βγάλουμε πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής από την ερχόμενη Κυριακή 5 Του Δεκέμβρη με την πρώτη .
  τον Γιώργο Παπανδρέου , τον οποίο έχεις βοηθήσει και έχεις συνεργαστεί για όλα οοσα προσπαθήσατε … μαζί . !
  Θα χρειαστεί μετά το ντιμπέιτ στο οποίο, είμαι βέβαιος οτι θα ειβκηθειλς των άλλων , γιατί πάντα λες την αλήθεια χωρις πολιτικάντικους σκοπούς και βλέψεις .

  Μόνο σκέφτομαι εγώ πως θα πρέπει να δηλώσεις ότι σταματάς την διαδικασία για τον εαυτόν σου και προσκαλείς τους αγνούς ψηφοφόρους σου να ψηφίσουν και αυτοί Γιώργο ….
  Υστατή σου έντιμη ενέργεια επι του παρόντος . Για την πραγματοποίηση της ιδεολογίας σου σε ένα πολύ ισχυρό κόμμα που θα δημιουργήσει την ανανέωση του με ιδέες Αρχες και πολιτικό ήθος .
  Καντο έτσι Λεβέντη μου !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.