ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ

Δ. Κουτσούμπας: Θα συνεχίσουμε παντού τον αγώνα

«Θα συνεχίσουμε παντού τον αγώνα, απέναντι στην κυβέρνηση, στα υπουργεία, καθώς και μέσα στη Βουλή, μαζί με τα άλλα πολιτικά κόμματα, αλλά και έξω από αυτή, στους δρόμους του αγώνα, γιατί πραγματικά χρειάζεται να επιλυθούν καίρια ζητήματα που οι δήμοι τα θέλουν και τα ζητούν. Όμως, είναι ζήτημα της κεντρικής εξουσίας, η οποία πρέπει να αποφασίσει ποιων συμφέροντα θέλει να υπηρετεί». Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε δηλώσεις που έκανε σήμερα στο δημαρχείο της Πάτρας, μετά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο της πόλης, Κώστα Πελετίδη.

«Εμείς θα είμαστε στο πλευρό του λαού της Πάτρας, στο πλευρό της δημοτικής Αρχής και του δημάρχου και θα αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις», πρόσθεσε.

Μιλώντας για τον Δήμο Πατρέων, ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι «αποτελεί πρότυπο δράσης, αγωνιστικότητας, υπεράσπισης και διεκδίκησης των συμφερόντων της πόλης και του λαού, παρά τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζει συνολικά η τοπική αυτοδιοίκηση σε όλη την Ελλάδα, εξαιτίας των πολιτικών που έρχονται σαν συνέχεια όλων αυτών των αλλεπάλληλων μεταρρυθμίσεων και αναδιαρθρώσεων που έγιναν στον τομέα αυτό».

Επίσης, τόνισε ότι «οι κυβερνήσεις έχουν δώσει αλλεπάλληλα στους δήμους πάνω από 200 αρμοδιότητες και καθήκοντα, χωρίς όμως την απαραίτητη χρηματοδότηση και ως εκ τούτου μιλάμε ουσιαστικά για υποχρηματοδότηση». «Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μη μπορεί ο δήμος να λειτουργήσει ουσιαστικά και να υπηρετήσει τα συμφέροντα για τα οποία τον έχει εκλέξει ο λαός της Πάτρας, όπως βέβαια το ίδιο συμβαίνει και σε άλλους δήμους», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «αυτή η υποχρηματοδότηση οδηγεί σε έλλειψη προσωπικού για να γίνουν έργα και να λειτουργούν σωστά οι υπηρεσίες του δήμου, έτσι ώστε να εξυπηρετείται ο λαός».

Κατά τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, η λύση «πρέπει να είναι οι μόνιμες και σταθερές εργασιακές σχέσεις και οι προσλήψεις να γίνονται με ευθύνη του κράτους και της κυβέρνησης, για αυτό πρέπει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, είπε ότι «ενημερώσαμε τον γενικό γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος μας, όπως η ανάγκη για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, καθώς και η πλήρης χρηματοδότηση από το κράτος για την κάλυψη των αναγκών του δήμου και την ικανοποίηση των οξυμένων λαϊκών αναγκών».

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Πάτρα, ο κ. Κουτσούμπας συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου, ενώ αργότερα θα συναντηθεί με την επιτροπή πυρόπληκτων και το ΔΣ της Κοινότητας Σουλίου.

Στις 18:30 ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ θα μιλήσει σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό γήπεδο «Δημήτρης Τόφαλος».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.