ΚΟΣΜΟΣ

Η Moderna αναθεωρεί πτωτικά την πρόβλεψή της για τις πωλήσεις του εμβολίου της κατά της Covid-19 το 2021

Η Moderna αναθεώρησε σήμερα πτωτικά την πρόβλεψή της για τις πωλήσεις του εμβολίου της κατά της COVID-19 για το 2021 έως και κατά 5 δισεκ. ευρώ, ενώ προσπαθεί να αυξήσει την παραγωγή των σκευασμάτων της, οδηγώντας τη μετοχή της σε βουτιά κατά 11% στην προσυνεδριακή της διαπραγμάτευση.

Η εταιρία είπε ότι αναμένει τώρα πωλήσεις μεταξύ 15 δισεκ. και 18 δισεκ. δολαρίων από 20 δισεκ. δολάρια που ήταν η προηγούμενη εκτίμησή της. Οι παραδόσεις εκτιμώνται μεταξύ 700 εκατ. και 800 εκατ. δόσεων για το έτος, συγκριτικά με την προηγούμενη πρόβλεψη για 800 εκατ. έως 1 δισεκ. δόσεις το 2021.

Η εταιρία επικαλέστηκε τον περισσότερο χρόνο που απαιτείται για διεθνείς αποστολές σκευασμάτων, η οποία ίσως τώρα μεταθέσει κάποιες παραδόσεις το 2022, και τον προσωρινό αντίκτυπο από την επέκταση των δυνατοτήτων της για εμφιάλωση και συσκευασία του εμβολίου.

Η Moderna είχε ανακοινώσει τον Αύγουστο ότι είχε «περιορισμένη δυναμικότητα» για το 2021 και ότι σταμάτησε να δέχεται παραγγελίες για τη χρονιά αυτή. Η παραγωγή της είναι μικρότερη αυτή της ανταγωνίστριάς της Pfizer, που αναμένει πωλήσεις από το εμβόλιό της κατά της COVID-19 ύψους 36 δισεκ. δολαρίων το 2021 και 29 δισεκ. δολαρίων το 2022.

Η Moderna ανακοίνωσε πάντως ότι οι πωλήσεις της μπορεί να είναι στο εύρος των 17-22 δισεκ. δολαρίων την επόμενη χρονιά καθώς υπογράφει συμφωνίες με περισσότερες χώρες για τα εμβόλια της και για ενισχυτικές δόσεις.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.