ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πού θα ρίξουν το βάρος τους…

Η τακτική των υποψηφίων στα ‘τελευταία μέτρα’ της κούρσας

Μπορεί το ντιμπέιτ μεταξύ των πέντε υποψηφίων για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής να μονοπώλησε χθες το βράδυ το ενδιαφέρον, την ‘παράσταση’ όμως ‘έκλεψε’ η ανοιχτή συζήτηση που είχε με νέους λίγη ώρα νωρίτερα στο ‘Ρομάντσο’ ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, η οποία μάλιστα μεταδόθηκε ζωντανά από το matrix24.gr.
Όπως και να έχει, πάντως, το ενδιαφέρον τώρα εστιάζεται στον λεγόμενο «πόλεμο των έξι ημερών» που απομένουν ως τις κάλπες. Στα τελευταία μέτρα του προεκλογικού μαραθωνίου, εξάλλου, είναι που θα δοθεί ο υπέρ πάντων αγώνας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Γιώργος Παπανδρέου θα συνεχίσει το μπαράζ επισκέψεών του και επαφών με τους πολίτες, ρίχνοντας ιδιαίτερο βάρος και πάλι στην Αττική. Παρά το γεγονός ότι πραγματοποίησε ήδη την κεντρική του ομιλία στο Θησείο την προηγούμενη Τετάρτη, ο πρώην πρωθυπουργός θα επισκεφθεί επιμέρους δήμους και συνοικίες της πρωτεύουσας για να συνομιλήσει με πολίτες. Όλα αυτά όμως, μετά από την σημερινή ημέρα, που δεν θα μπορούσε παρά να είναι αφοσιωμένη στην Πάτρα, πρωτεύουσα της Αχαΐας, όπου και εκλέγεται ο πρώην πρωθυπουργός, και η οποία σήμερα φοράει τα γιορτινά της, ανήμερα της γιορτής του πολιούχου της Αγίου Ανδρέα.

Από την πλευρά του, το μήνυμα ότι μπορεί να εκφράσει όλες τις γενιές θα θελήσει να στείλει μέσα από τις τρεις κεντρικές ομιλίες του, στην Αθήνα αύριο Τετάρτη, στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη και στην Πάτρα την Παρασκευή ο Νίκος Ανδρουλάκης. Σύμφωνα με συνεργάτες του, εξάλλου, καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, ο ευρωβουλευτής του κόμματος επιχειρεί αυτό ακριβώς, να ‘παντρέψει’ τη νέα γενιά με τη γενιά της Αλλαγής.

Στην ‘επόμενη μέρα’ και την ανάγκη «εμείς να γίνουμε αξιωματική αντιπολίτευση» θα επικεντρωθεί τις τελευταίες ημέρες ο Ανδρέας Λοβέρδος, που εξακολουθεί να μιλά για ένα ‘πατριωτικό κόμμα’, αλλά και για την ανάγκη να παταχθεί η «τυραννία της γραφειοκρατίας», όπως χαρακτηριστικά αποκαλεί ένα μείζον κατά τον ίδιο πρόβλημα για την χώρα που δεν έχει καταστεί δυνατό να αντιμετωπιστεί εδώ και 200 χρόνια.

Το βάρος στη συμπρωτεύουσα θα δώσει τις τελευταίες κρίσιμες μέρες πριν από το στήσιμο της κάλπης ο Χάρης Καστανίδης. Βουλευτής Θεσσαλονίκης ο ίδιος, αναμένεται να πυκνώσει ακόμα περισσότερο τις επαφές του σε γειτονιές και δήμους τόσο της Ά όσο και της ΄Β Θεσσαλονίκης, αναδεικνύοντας τα προβλήματα των πολιτών και προτείνοντας λύσεις.
Με «προτάσεις ευθύνης» απαντά στις προκλήσεις ο Παύλος Γερουλάνος, που κατέθεσε ήδη την ιδεολογικοπολιτική του διακήρυξη και αυτήν θα επιχειρήσει να επικοινωνήσει με τον καλύτερο τρόπο στα τελευταία μέτρα της κούρσας. Ο ίδιος εξάλλου, επιμένει πως το ΠΑΣΟΚ είναι ένα δυνάμει κόμμα εξουσίας και μόνο λύσεις μπορεί να προσφέρει στους πολίτες.
Τα προβλήματα των μη προνομιούχων του 2021 θα συνεχίσει να αναδεικνύει και αυτές τις ημέρες ο Παύλος Χρηστίδης, κινούμενος πάντα στον δρόμο που χάραξε ως πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής η Φώφη Γεννηματά. Για τον ίδιο, εξάλλου, τα έξι χρόνια δίπλα της υπήρξαν μεγάλο ‘σχολείο’ και στο κοινό τους όραμα πίστευε βαθιά.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. @ Μάνος
    Agαγαπητέ συνσχολιαστη ,
    Πράγματι ο ηγέτης της Σοσιαλιστικής Διεθνούς βάλλεται από ανθρώπους που μόνον μίσος δειχνουν για οσους έχουν πολιτικο ήθος ,ηγετικά προσόντα και ευεργητικά αποτελέσματα για τη. δημοκρατία μας .
    Βλέπε Μαργαρίτα Βερθουκιου, από την Ζάκυνθο .
    Αν είναι αυτή η κυρία από τους συνταξιούχους που έβγαζε ένας οφθαλμίατρος στο νησί με εκείνα τα πιστοποιητικά τύφλωσης στους μίσους
    κατοίκους του νησιού — θυμάσαι ; — δεν ξέρουμε ,
    ή αν είναι χούφταλο και μας παρουσιάζει την παιδούλα με το να πετάει συνεχώς κραυγές μίσους και εξωλόθρευσης των απανταχού Εβραίων σαν τον αγαπημένο της Χιτλερ ….
    Των προσφύγων και των μεταναστών σαν να μην υπειρξαμε και μείς τετοιοι…..
    Γιαυτό ο Γιώργος Παπανδρέου ,
    μας αφήνει καθημερινά αποτελέσματα ,παραδείγματα και υψηλούς συμβολισμούς που βοδηγουν σε αλλαγές της νοσουσης κοινωνίας μας αντί ,
    για τον διχασμο που εισάγει ο διπολισμός ΝΔ. Και ΣΥΡΙΖΑ .

  2. Μανος 16:28 30/11/2021

    https://thecaller.gr/politiki/osa-synevhsan-vraveush-papandreou/?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery

    Ολοι αυτοι ειναι χαζοι που δινουν Βραβεια στον #χαζο, τον Γερμανοτσολια και τοσα αλλα που του εχουνε σουρει» , και μονοι εμεις εδω ο σοφος λαος τον κρεμμασαμε στα μανταλακια, γιατι? Διοτι τους εκοψε την μασα. Απο τος αντιπαλους να το δεχτω αλλα απο μεσα απο το κομμα του δεν το κατανοησα ποτε.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.