ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός

ΗΠΑ: Ρεκόρ με πάνω από 100.000 θανάτους από υπερβολική δόση ναρκωτικών ουσιών μέσα σε ένα έτος, περιόδου πανδημίας

Ρεκόρ με πάνω από 100.000 θανάτους από υπερβολική δόση ναρκωτικών ουσιών σε διάστημα ενός έτους κατά τη διάρκεια της πανδημίας της Covid-19 καταγράφηκε στις ΗΠΑ, ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές.

Μεταξύ Απριλίου 2020 και Απριλίου 2021, η χώρα καταμέτρησε 100.306 θανάτους από υπερβολική δόση ναρκωτικών ουσιών, μια αύξηση 28,5% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους (78.056 θάνατοι), σύμφωνα με τα προσωρινά δεδομένα των αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ξεπερνιέται το φράγμα των 100.000 θανάτων μέσα σε διάστημα ενός έτους.

«Αυτές οι υπερβολικές δόσεις γίνονται σε μεγάλο βαθμό από συνθετικά οπιούχα, κυρίως φαιντανύλη που παρασκευάζεται παράνομα», είπε η Ντέμπρα Χόουρι, αξιωματούχος των CDC μια σε συνέντευξη Τύπου.

«Η κυβέρνησή μου έχει δεσμευτεί να κάνει ό,τι είναι εφικτό για να αντιμετωπίσει τον εθισμό και να βάλει τέλος σε αυτή την επιδημία υπερβολικής δόσης ναρκωτικών», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν σε ανακοίνωσή του.

«Καθώς συνεχίζουμε να σημειώνουμε πρόοδο στην καταπολέμηση της πανδημίας Covid-19, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε αυτήν την επιδημία απωλειών, η οποία έχει επηρεάσει οικογένειες και κοινότητες σε ολόκληρη τη χώρα», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σχέδια για βελτίωση της πρόσβασης στη ναλοξόνη, ένα φάρμακο αντίδοτο ικανό να αντιμετωπίσει την υπερβολική δόση ναρκωτικών.

«Είναι καιρός να αναγνωρίσουμε ότι αυτή η κρίση φαίνεται να επιδεινώνεται, χρειαζόμαστε όλους στο πλευρό μας», πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας Χαβιέρ Μπεσέρα σε δημοσιογράφους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.