ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πέρασε σαν σίφουνας από τον κάμπο

Λάρισα-Περιστέρι: 63-78

Έβγαλε αντίδραση και επέστρεψε στις νίκες το Περιστέρι - Μετά την ήττα στη Δανία από την Μπάκεν Μπέαρς, η ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου ήταν ανώτερη και επικράτησε 78-63 στη Λάρισα για τη Basket League

Επιστροφή στις νίκες με εντυπωσιακό πέρασμα από τη Λάρισα για το Περιστέρι. Η ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου αφήνοντας πίσω της την αναμενόμενη ήττα από τον Ολυμπιακό και την… κακή από την Μπάκεν Μπέαρς στη Δανία, επιβλήθηκε του συνόλου του Νίκου Παπανικολόπουλου με 78-63 , χάρη στην εκπληκτική της τέταρτη περίοδο.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Έρικ ΜακΚρί με 17 πόντους (3/4τρ., 6ρ.), εξαιρετικός ο Χάγκινς (7π., 9ασ.) ενώ θετικοί ήταν οι Τσαντ Μπράουν που παρά τους μόλις 4π. κατέβασε 13ρ., Μορέιρα (8π., 10ρ.). Καθοριστικός στην τέταρτη περίοδο ο Σαλούστρος που ολοκλήρωσε το ματς με 8π.

Από πλευράς γηπεδούχων ξεχώρiσε ο Χάντσον (20π.), σε ξεσπάσματα περιορίστηκε ο Καράμπελας (8π., 5ρ.), ενώ θετικοί ήταν οι Κρουμπάλι (7π.,9ρ.) , Σαχπατζίδης (11π., 6ρ.)

Το ματς

Σαφώς πιο συγκεντρωμένη μπήκε στο ματς η Λάρισα κόντρα στο Περιστέρι, με τους Χάντσον και Καράμπελα να διαμορφώνουν το 7-0, αλλά η αντίδραση από τους παίκτες του Μανωλόπουλου ήταν άμεση, καθώς με συνοπτικές διαδικασίες έφτασαν στο 9-9 και με τρεις βολές του Πέτεγουεϊ πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ (11-14). Η περίοδος ολοκληρώθηκε με το τρίποντο του ΜακΚρί, που με σουτ α-λά Πυλαία διαμόρφωσε το 16-22.

Μέχρι τα μέσα της δεύτερης περιόδου ήταν η σειρά της Λάρισας να αντιδράσει και να επιστρέψει στο σκορ με ένα τρίποντο του Ζάρα (25-26), αλλά αυτό το σουτ ήταν και το «ξυπνητήρι» που χρειάζονταν στο Περιστέρι, καθώς με προσωπικό σερί του Πέτεγουεϊ και άλλο ένα του Μίλερ εκτόξευσαν τη διαφορά για πρώτη φορά στους 10 πόντους (25-35). Το μοτίβο μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου δεν άλλαξε και με δύο βολές του Χάντσον, που έδειχνε να παλεύει μόνος του, η Λάρισα μείωσε σε 30-38 με τη λήξη του ημιχρόνου.

Με τον Ζώη Καράμπελα να παίρνει… φωτιά στο δεύτερο ημίχρονο, ευστοχώντας δύο φορές έξω από τα 6,75, η Λάρισα έφτασε το ματς στον πόντο (39-40, 41-42), αλλά το Περιστέρι είχε και πάλι τις απαντήσεις του με τον ΜακΚρί να αποδεικνύεται σε ακόμα ένα ματς λίρα εκατό (41-47), αλλά και πάλι οι γηπεδούχοι είχαν τις λύσεις και έμεναν κοντά στο σκορ μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου (48-54).

Η τέταρτη περίοδος και ουσιαστικά η έκβαση του αγώνα κρίθηκε στα πρώτα λεπτά με το Περιστέρι να μετατρέπει το παιχνίδι σε διαγωνισμό τριπόντων. Σαλούστρος (48-57), Χρυσικόπουλος (50-60) και Κατσίβελης (50-63) έφτασαν τη διαφορά στην υψηλότερη τιμή της, ενώ Σαλούστρος (και πάλι) και Μορέιρα έριξαν τους τίτλους τέλους (50-67), οδηγώντας τους Περιστεριώτες σε μια άνετη νίκη (63-78), με βάση το 2-13 με το οποίο άρχισαν στην τέταρτη περίοδο.

Οι διαιτητές: Φούφης, Θεονάς, Αγραφιώτης
Τα δεκάλεπτα: 16-22, 30-38, 48-54, 63-78

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.