ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Κριθαρίδης: Η κυβέρνηση να αποσύρει «τον ντροπιαστικό για τον νομικό μας πολιτισμό νέο Κώδικα»

Το ΜέΡΑ25 με δήλωση του εκπροσώπου του Μιχάλη Κριθαρίδη, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «παρά τη σωρεία αντιδράσεων όλων σχεδόν των επιστημονικών φορέων και ενώσεων της χώρας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιμένει στην ψήφιση ενός νέου κατάπτυστου, Τραμπικού Ποινικού Κώδικα, νομοθετώντας με όρους μεσημεριανάδικων και ακραίου ποινικού λαϊκισμού».

Πρόκειται, προσθέτει ο κ. Κριθαρίδης, «πραγματικά για μια αντιμεταρρύθμιση στην κατεύθυνση μιας αναποτελεσματικής και απάνθρωπης αυστηροποίησης, με βασικά δικαιώματα των πολιτών, των υπόδικων και των κρατουμένων να περιορίζονται σε επίπεδο που ένα υποτίθεται φιλελεύθερο, ευρωπαϊκό ποινικό δίκαιο να καταντά οπισθοδρομικό, ακροδεξιό και λαϊκιστικό μόρφωμα».

Επιπλέον, σημειώνει, «διατάξεις όπως αυτή που περιορίζει την ελευθερία του Τύπου, τις άδειες και την υφ' όρο απόλυση των κρατουμένων και την κακουργηματοποίηση των μολότοφ και άλλων ιδεοληπτικών εμμονών της Μητσοτάκης Α.Ε., που την ίδια στιγμή που ξυλοφορτώνει και δολοφονεί άοπλους πολίτες έχει αναγάγει σε υπερόπλο μαζικής καταστροφής τα τρικάκια και τις μπογιές, καταδεικνύουν τον χαρακτήρα της ”μεταρρύθμισης”».

Καταλήγοντας στη δήλωσή του ο κ.Κριθαρίδης, τονίζει ότι «ακόμα και οι ντροπολογίες όπως αυτή που επιτρέπει σε εν' ενεργεία δικαστικούς να παίρνουν αποσπάσεις σε κυβερνητικά γραφεία, δείχνουν την αντίληψη και τη σχέση με τους θεσμούς του επιτελικού κράτους του κ. Μητσοτάκη. Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει τις ντροπολογίες και τον ίδιο τον ντροπιαστικό αυτό για τον νομικό μας πολιτισμό νέο Κώδικα».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.