ΚΟΣΜΟΣ

Ολλανδία

Μ. Ρούτε: «Καθαρή βία» των «ηλιθίων» υπό το πρόσχημα της δυσαρέσκειας των μέτρων κατά της COVID-19

Οι ταραχές που σημειώνονται στην Ολλανδία από την Παρασκευή είναι πράξεις "καθαρής βίας" εκ μέρους "ηλιθίων", δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε.

"Αυτό που είδαμε αυτό το Σαββατοκύριακο είναι καθαρή βία", δήλωσε ο Ρούτε ο οποίος προσέθεσε πως "δεν θα αποδεχθώ ποτέ ηλίθιοι" να βιαιοπραγούν απέναντι στις δυνάμεις της τάξης "υπό το πρόσχημα ότι είναι δυσαρεστημένοι" λόγω των υγειονομικών περιορισμών που έχουν επιβληθεί εξαιτίας της COVID-19.

Ταραχές ξέσπασαν στην Ολλανδία χθες, Κυριακή το βράδυ για τρίτη μέρα στη σειρά, με τον αριθμό των συλλήψεων σε τρεις ημέρες διαδηλώσεων εναντίον των μέτρων κατά της COVID-19 να ανέρχονται σε 145, σύμφωνα με την αστυνομία και τοπικά μέσα ενημέρωσης.

"Είναι καθαρές εκρήξεις βίας που στρέφονται κατά των αστυνομικών μας, κατά των πυροσβεστών μας, κατά ανθρώπων σε ασθενοφόρα, αυτό δεν έχει καμία σχέση με διαδήλωση", είπε ο Ρούτε, σύμφωνα με το RTL Nieuws.

"Η αστυνομία και η δικαιοσύνη θα κάνουν ό,τι βρίσκεται στην εξουσία τους προκειμένου εκείνοι που είναι πίσω από αυτό να λογοδοτήσουν", συνέχισε.

Η Ολλανδία επανέφερε την περασμένη εβδομάδα ένα μερικό λοκντάουν προκειμένου να αντιμετωπίσει μια έκρηξη των μολύνσεων της Covid-19, με μια σειρά υγειονομικών περιορισμών που επηρεάζουν κυρίως τον τομέα της εστίασης που θα πρέπει να κλείνει στις 20:00.

"Αντιλαμβάνομαι πως υπάρχουν πολλές εντάσεις στην κοινωνία γιατί οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε όλη τη δυστυχία του κορονοϊού τόσο καιρό τώρα, και ως πρωθυπουργός, ως φιλελεύθερος, θα αγωνίζομαι πάντα για να γίνονται διαδηλώσεις σε αυτή τη χώρα, στο πλαίσιο της δημοκρατίας μας, του κράτους δικαίου μας", είπε ο Ρούτε.

"Αλλά αυτό που δεν θα δεχθώ ποτέ, είναι ηλίθιοι να χρησιμοποιούν καθαρή βία εναντίον ανθρώπων που βρίσκονται επί του πεδίου μπροστά σε εσάς και σε εμένα κάθε μέρα... υπό το πρόσχημα ότι είναι δυσαρεστημένοι", προσέθεσε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.