ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ

N. Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης, πλέον, έχει συνθηκολογήσει στη μάχη με την πανδημία

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει συνθηκολογήσει στη μάχη με την πανδημία», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του στο «Κόκκινο 91,4 FM Θεσσαλονίκης».

«Για άλλη μια φορά ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε χθες να αυτοθαυμαστεί, μιλώντας μάλιστα για άρτια εκστρατεία ενημέρωσης στον εμβολιασμό, σε λίγο μπορεί να λέει στους πολίτες να του ζητήσουν συγγνώμη για το ότι υπάρχουν σχεδόν 600.000 ανεμβολίαστοι άνω των 60», σημείωσε. Επίσης, καταλόγισε αντιφάσεις στον πρωθυπουργό όταν «πριν από λίγες μέρες ο ίδιος έλεγε ότι δεν θα υπάρξει lockdown ανεμβολίαστων και τελικά κινείται σε αυτήν την κατεύθυνση», ενώ στηλίτευσε την επιμονή του να κάνει λόγο για πανδημία ανεμβολίαστων «τη στιγμή που το 40% του πληθυσμού της χώρας δεν έχει εμβολιαστεί».

Μιλώντας λίγο νωρίτερα στον «Alpha 9,89», ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε ότι «μέσα στον Νοέμβρη έχουμε ήδη 1.137 απώλειες». «Την ίδια στιγμή, ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση αρνούνται να απαντήσουν πόσες απώλειες συνέβησαν μέχρι σήμερα εκτός ΜΕΘ, όπως και ποιο είναι το ποσοστό θνητότητας μέσα στις ΜΕΘ», πρόσθεσε.

«Όταν πριν μερικές μέρες υπήρξε επώνυμη καταγγελία για έναν 74χρονο συμπολίτη μας, πλήρως εμβολιασμένο, ο οποίος πέθανε πρόχειρα διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ στο νοσοκομείο της Νίκαιας, τότε προκύπτουν συγκεκριμένες ευθύνες της κυβέρνησης», επεσήμανε για να συμπληρώσει: «Όπως προκύπτουν ευθύνες για το γεγονός ότι οι γιατροί καταρρέουν, για το ότι στον Βόλο -σύμφωνα με τις καταγγελίες- ένας γιατρός στην εφημερία αντιστοιχεί σε 120 ασθενείς, για το ότι σήμερα στο ΕΣΥ εργάζονται 2.500 λιγότεροι μόνιμοι εργαζόμενοι σε σχέση με το 2019 και για το ότι ο προϋπολογισμός του '22 μειώνει κατά 900 εκατ. τις δαπάνες για τη δημόσια υγεία. Όπως υπάρχουν ευθύνες της ΝΔ για το γεγονός ότι εν μέσω πανδημίας 1.000 σχολικά τμήματα πανελλαδικά συγχωνεύονται και δημιουργούνται τάξεις με 28 και 29 παιδιά».

«Για να σωθούν ζωές, αυτό που πρέπει άμεσα να γίνει είναι η επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, πρώτα και κύρια στις "κόκκινες περιοχές"», ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «δεν είναι λύση η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών, αλλά η ένταξη στη μάχη των ιδιωτικών κλινικών που μέχρι στιγμής παραμένουν covid free». «Άλλωστε, το δημόσιο σύστημα υγείας έχει γίνει μονοθεματικό, αναβάλλονται σημαντικά χειρουργεία και δεν είναι τυχαίο ότι οι διαγνώσεις καρκίνου έχουν μειωθεί κατά 20%», υπογράμμισε.

«Χρειάζεται, επίσης, να επανέλθει η τηλεργασία, όπου είναι εφικτό, στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να μειωθεί η διασπορά στην κοινότητα», ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος.

Ακόμη, είπε ότι «χθες έγινε ένα θαύμα», σχολιάζοντας την αναφορά του κ. Μητσοτάκη στις εκκλησίες. «Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος πριν 15 μέρες έλεγε ότι δεν μπορεί να υπάρξει κανένας έλεγχος στις εκκλησίες και καταψήφιζε τη σχετική τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, χθες παραδέχθηκε ότι επί 15 μέρες έλεγε ψέματα και ότι τελικά μπορεί να υπάρχει έλεγχος στους πολίτες που μπαίνουν στις εκκλησίες», σημείωσε.

Σχετικά με την κατάσταση της οικονομίας και το κύμα ακρίβειας, δήλωσε στο «Κόκκινο Θεσσαλονίκης» ότι «η Ελλάδα έχει αυτήν τη στιγμή τη μεγαλύτερη αύξηση τιμής στο ρεύμα στη χονδρική σε όλη την Ευρωζώνη». Καταλογίζοντας «αδυναμία στον Κυριάκο Μητσοτάκη να σχεδιάσει σε βάθος μεγαλύτερο των 15 ημερών», υπενθύμισε ότι «με τις εξαγγελίες του στη ΔΕΘ έλεγε ότι θα διαθέσει 150 εκατ. ευρώ για να καλύψει τις αυξήσεις στο ρεύμα, ενώ αυτές θα ξεπεράσουν τελικά το 1 δισ.».

«Εδώ και τώρα πρέπει να γίνει αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε φυσικό αέριο και πετρέλαιο», τόνισε ο κ. Ηλιόπουλος, ενώ επανέλαβε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για «ρύθμιση και διαγραφή του πανδημικού χρέους των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

«Επίσης, η κυβέρνηση πρέπει να μας εξηγήσει για ποιο λόγο μέσα σε τέτοιες συνθήκες καταργεί ολοένα περισσότερα εργασιακά δικαιώματα, με τον κ. Χατζηδάκη να ανακοινώνει -σαν τον κλέφτη- την ημέρα του Πολυτεχνείου ότι η υπερεργασία πλέον δεν θα δηλώνεται, επομένως δεν θα πληρώνεται κιόλας», επεσήμανε.

«Έχουμε μια κυβέρνηση που συνειδητά λεηλατεί το λαϊκό εισόδημα και με αυτήν την έννοια οι προτάσεις που καταθέτει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι πρώτα απ' όλα προτάσεις πάλης προς την κοινωνία και δευτερευόντως προτάσεις προς την κυβέρνηση», κατέληξε ο κ. Ηλιόπουλος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.