ΕΛΛΑΔΑ

Ο συνολικός σχεδιασμός της μεγάλης ανάπλασης στο Ελληνικό από τη Lamda Development

Το όραμα και τον συνολικό σχεδιασμό για τη μεγάλη ανάπλαση στο Ελληνικό, αλλά και τα έργα που θα ολοκληρωθούν έως το 2025, παρουσίασε σήμερα η Lamda Development. Πρόκειται για την τρίτη διαδικτυακή παρουσίαση, της εταιρείας με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για το εμβληματικό αυτό έργο που θα μεταμορφώσει το παλαιό αεροδρόμιο σε μία πόλη του μέλλοντος και σε παγκόσμιο σημείο αναφοράς.

«Το Ελληνικό ξεκίνησε και έως το 2025 ένα μεγάλο μέρος του θα είναι έτοιμο, ώστε όλοι οι πολίτες να μπορούν να το ζήσουν και να νιώσουν υπερήφανοι. Μία περιοχή που σήμερα είναι δύσκολα προσβάσιμη και αποκομμένη από τον αστικό ιστό θα μεταμορφωθεί τα επόμενα χρόνια, αποκλειστικά με ιδιωτική χρηματοδότηση, σε μία σύγχρονη πράσινη πόλη που θα μπορούμε όλοι μας να επισκεπτόμαστε και να απολαμβάνουμε. Το Ελληνικό είναι η πρώτη περιοχή στην Ελλάδα που θα αναπτυχθεί από την αρχή ως μία έξυπνη πόλη, με προηγμένες υποδομές και καινοτόμες τεχνολογίες, ενώ σχεδιάστηκε ώστε να είναι περιβαλλοντικά βιώσιμο και ανθεκτικό στην κλιματική αλλαγή», ανέφερε, στο πλαίσιο της παρουσίασης, ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, κ. Οδυσσέας Αθανασίου.

«Το Ελληνικό αλλάζει την αρχιτεκτονική και πολεοδομική φιλοσοφία της Αθήνας. Η κυριαρχία των πράσινων και ανοιχτών χώρων, η πρόσβαση σε σύγχρονες υποδομές που περιλαμβάνουν σχολεία, αθλητικές εγκαταστάσεις, υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας αλλά και χώρους διασκέδασης και αναψυχής, η υιοθέτηση αυστηρών αρχών περιβαλλοντικού σχεδιασμού, αλλά και η σύνδεση με τις γύρω περιοχές ώστε το Ελληνικό να είναι εύκολα προσβάσιμο από όλους, όπου και αν βρίσκονται στο λεκανοπέδιο, είναι βασικές αρχές του σχεδιασμού μας», επεσήμανε ο Chief Planning & Construction Officer, κ. Δημήτρης Ζωντανός.

Την παρουσίαση συντόνισε η δημοσιογράφος Κατερίνα Παναγοπούλου.

Έργα υποδομών άνω των 500 εκατ. ευρώ προς όφελος και των γειτονικών περιοχών

Στο πλαίσιο της δημιουργίας μίας σύγχρονης πόλης που θα είναι φιλική προς το περιβάλλον και τους πολίτες, η Lamda Development σχεδιάζει και θα χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου μία σειρά από έργα υποδομών κοινής ωφέλειας, που θα εξυπηρετούν τους κατοίκους του Ελληνικού αλλά και των γειτονικών περιοχών.

Πράσινοι χώροι - Υποδομές για αθλητισμό, πολιτισμό

Όπως αναφέρθηκε, η προστασία του περιβάλλοντος και η δημιουργία χώρων πρασίνου είναι προτεραιότητα στον συνολικό σχεδιασμό του έργου. Πάνω από το 70% της συνολικής έκτασης των 6,2 εκατ. τ.μ., θα καλύπτεται από πάρκα, λίμνες, κήπους, κοινόχρηστους και υπαίθριους χώρους δραστηριοτήτων, ενώ στις οικιστικές περιοχές οι κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι θα ξεπερνούν το 50%.

Η πιο πράσινη ανάπτυξη του έργου είναι το Πάρκο του Ελληνικού, μέρος του οποίου θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2025, θα εκτείνεται σε πάνω από 2 εκατ. τ.μ., αποτελώντας ένα από τα μεγαλύτερα παράκτια πάρκα παγκοσμίως, και θα είναι ανοιχτό για το κοινό. Το πάρκο έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τη βιοποικιλότητα της περιοχής και, μέσα από προηγμένες τεχνολογικές λύσεις, θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του σε άρδευση και ηλεκτροδότηση.

Μέσα στο Πάρκο, όπως ανακοινώθηκε, θα δημιουργηθεί ένα υπερσύγχρονο Αθλητικό Κέντρο, που θα είναι ανοιχτό σε όλους τους κατοίκους της Αττικής, ενώ θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις. Το κέντρο διαθέτει εγκαταστάσεις στίβου, κολύμβησης, ποδοσφαίρου και ενόργανης γυμναστικής, γήπεδο για αθλήματα ρίψεων, αλλά και κλειστό γυμναστήριο, ξενώνες για την φιλοξενία των αθλητών και ακαδημίες ποδοσφαίρου, μπάσκετ, τένις, beach volley και ενόργανης γυμναστικής.

Η ανάδειξη του παραλιακού μετώπου σε παγκόσμιο προορισμό

Ο σχεδιασμός της Lamda Development για την ανάπλαση της παράκτιας ζώνης του Ελληνικού έχει ως στόχο να αναδείξει τη μοναδική φυσική ομορφιά, αλλά και τις σημαντικές προοπτικές ανάδειξης της Αθηναϊκής Ριβιέρας σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό παγκοσμίως, για όλο τον χρόνο.

Το Ελληνικό ξεκίνησε - Ο προγραμματισμός των έργων

Τα έργα για την ανάπλαση του Ελληνικού έχουν ξεκινήσει και προχωρούν με τις υψηλότερες προδιαγραφές διεθνώς, σε όλα τα στάδια εξέλιξής τους:

- Εχουν ήδη ξεκινήσει οι μελέτες για το Πάρκο και τις αθλητικές εγκαταστάσεις.

- Το 2022 ξεκινούν οι εργασίες για το νέο Κτίριο Μετεγκατάστασης Συλλόγων ΑΜΕΑ, ένα συγκρότημα 11.000 τ.μ., όπου θα συνεγκατασταθούν τέσσερα σωματεία παροχής φροντίδας σε άτομα με αναπηρία. Θα ξεκινήσουν επίσης τα έργα αναβάθμισης της μαρίνας του 'Αγιου Κοσμά και της παραλίας, αλλά και η κατασκευή του Marina Tower.

- Το 2023 προγραμματίζεται να ξεκινήσει η κατασκευή του Marina Galleria και του παραθαλάσσιου οικισμού κατοικιών και συγκροτημάτων μπροστά από το Πάρκο. Προβλέπεται επίσης να ξεκινήσουν οι εργασίες για το εμπορικό και ψυχαγωγικό σύμπλεγμα στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, καθώς και για τον πύργο μικτής χρήσης στην ίδια περιοχή.

Όραμα της Lamda Development είναι μέσα στα επόμενα χρόνια να παραδώσει στους πολίτες μία πόλη του μέλλοντος, όπου θα θέλουν να ζουν, να εργάζονται και να επισκέπτονται, επισημάνθηκε στη διάρκεια της παρουσίασης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.