ΖΩΜΟΣ: Καθαρίζουμε τα ψάρια, τα φιλετάρουμε και τοποθετούμε τα κόκαλα σε μια κατσαρόλα με νερό για να βράσουν προσθέτοντας και τα λαχανικά. Ξαφρίζουμε τον ζωμό όποτε χρειάζεται. Μετά από 30΄ τον σουρώνουμε και τον κρατάμε στην άκρη.
ΣΟΥΠΑ: Κόβουμε τα λαχανικά σε κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέτουμε το σκόρδο μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Συνεχίζουμε με τα λαχανικά και σοτάρουμε για 4΄-5΄. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον ζωμό του ψαριού και τα μπαχαρικά. Ξαφρίζουμε καθώς βράζουν. Ρίχνουμε το σαφράν και αφήνουμε να σιγοβράσει για 30΄.
Χτυπάμε τη σούπα σε μπλέντερ, την περνάμε από σήτα και αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα άλλο σκεύος αχνίζουμε τα θαλασσινά. Τοποθετούμε τα ψάρια και τα θαλασσινά σε ζεστά πιάτα και σερβίρουμε τη σούπα.
TIP Μπορούμε να συνοδεύσουμε τη σούπα με φρυγανισμένα ψωμάκια σε καλαθάκι και σάλτσα αγιολί σε σαλτσιέρα.
Το πιο εμβληματικό πιάτο της μεξικανικής γαστρονομίας ονομάζεται μπαρμπακόα και ... δείτε τη συνταγή
ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ INBOX ΣΑΣ!
Το Matrix24.gr χρησιμοποιεί cookies, τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης σας. Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies. ΑποδοχήΜάθετε περισσότερα