ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμέσως μετά από το μνημόσυνο της Φώφης Γεννηματά

Παρουσιάζεται την Κυριακή η νέα πρόσοψη της Χαριλάου Τρικούπη

Με την παρουσίαση ολοκληρωμένης μίας πρωτοβουλίας που η ίδια πήρε, επιθυμούν να τιμήσουν την μνήμη της Φώφης Γεννηματά, ανήμερα του μνημοσύνου της, οι στενοί συνεργάτες και πολιτικοί φίλοι της.

Ειδικότερα, για την Κυριακή, 28 Νοεμβρίου προγραμματίζεται το μνημόσυνο για τη συμπλήρωση 40 ημερών από τον απροσδόκητο θάνατο της αείμνηστης προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Αυτό θα τελεστεί στο παρεκκλήσι των Αγίων Θεοδώρων, στο Ά Νεκροταφείο Αθηνών στις δώδεκα το μεσημέρι, κάτι που επελέγη να γίνει λίγο νωρίτερα, ακριβώς γιατί την επόμενη Κυριακή, θα είναι σε εξέλιξη ο πρώτος γύρος των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου του κόμματος.

Για λίγη ώρα αργότερα, στην πραγματικότητα αμέσως μετά, στις 13:30 μετά το μεσημέρι της Κυριακής, προγραμματίζεται να παρουσιαστεί στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, επί της Χαριλάου Τρικούπη 50, η αναμορφωμένη πρόσοψη και είσοδος του ιστορικού για το κόμμα κτιρίου. Πρόκειται για ένα έργο που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Φώφης Γεννηματά και οι στενοί της συνεργάτες θέλησαν να ολοκληρώσουν άμεσα, δίνοντας ξανά έτσι ζωή στο έργο της.

Χαρακτηριστικά είναι όσα γράφει ο διευθυντής του κόμματος Νίκος Σαλαγιάννης, σε μία ανάρτησή του στα social media με αφορμή ακριβώς αυτή την ανακαίνιση. «Ήδη από τα μέσα του 2020 μας είχε μπει η ιδέα, ότι πρέπει να περιποιηθούμε κάπως το "σπίτι μας", ανακαινίζοντας κι ανομορφώνοντας την είσοδο της- ιστορικής για μας - Χαρ.Τρικουπη 50», γράφει μεταξύ άλλων, αποκαλύπτοντας ότι αρχικά ζήτησαν προτάσεις από δύο φίλους αρχιτέκτονες, τις οποίες και συζήτησαν διεξοδικά με την πρόεδρο και τον διευθυντή του πολιτικού της γραφείου, Μανώλη Όθωνα. «Την προηγούμενη άνοιξη, ο (σ.σ. τότε) γραμματεας επικοινωνίας Παν. Βλάχος είχε μια συζήτηση για το θέμα με την Νίκη Φούντα, μέλος της ΚΠΕ, πρώην βουλευτή και σπουδαία επιστήμονα στον τομέα της Αρχιτεκτονικής, με εξειδίκευση στη βιοκλιματική αρχιτεκτονική. Η Νίκη ανέλαβε, πάντα αφιλοκερδώς, να μας κάνει μια πρόταση συνολικής αναμόρφωσης της πρόσοψης και της εισόδου . Τη βρήκαμε πολύ ενδιαφέρουσα ( και οικονομική...) και τη συζητήσαμε διεξοδικά και σε εναλλακτικές εκδοχές, κατ' αρχήν με τον Μανώλη Όθωνα και τον Παναγιώτη Βλάχο και στη συνέχεια με την ίδια την Πρόεδρο . Με τις παρατηρήσεις της Προέδρου καταλήξαμε στα τελικά σχέδια, που όμως αντικειμενικές δυσκολίες δε μας επέτρεψαν να προχωρήσουμε σε υλοποίηση στη διάρκεια του καλοκαιριού», γράφει μεταξύ άλλων, εξηγώντας πώς ακριβώς ξεκίνησε αυτό το ‘ταξίδι’ αναμόρφωσης της εισόδου του κτιρίου της Χαριλάου Τρικούπη. «Και μετά ήρθαν τα απρόσμενα, τα απροσδόκητα, με την ασθένεια και το θάνατο της Φώφης Γεννηματά...», συνεχίζει, μοιραζόμενος μάλιστα μία προσωπική στιγμή με όσους τον ‘ακολουθούν’ στο διαδίκτυο. «Στις 18 Οκτώβρη το μεσημέρι, έστειλα στο κινητό της Προέδρου ένα μήνυμα, σε τόνο πολύ προσωπικό, που μου τον επέτρεπαν, σε τέτοιες στιγμές, η ηλικία μου, τα χρόνια που συνυπήρξαμε και οι σχέσεις εκτίμησης κι εμπιστοσύνης που γαλβανίζονται στα δύσκολα.

" Πρόεδρε, θέλω να ξέρεις, την αναμόρφωση της εισόδου που είχαμε σχεδιάσει ,την προωθούμε αποφασιστικά. Λέω να την παρουσιάσουμε μαζί, γύρω στις 15 Νοέμβρη.
Θα περιμένω, να το ξέρεις...." Δε θα έρθει. Δε θα είναι εκεί. Δεν πρόλαβε .Έφυγε ..», γράφει ο Νίκος Σαλαγιάννης, που διαβεβαιώνει όμως ότι παρά την αναγκαστική προσωρινή διακοπή των εργασιών, αυτές συνεχίστηκαν και το αποτέλεσμα θα φανεί την Κυριακή…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.